Включихте ли се вече във виртуалното предизвикателство на LadyZone - Да променим живота си към по-добро за 1 месец? Ако не сте - все още не е късно. тази седмица променяме пространството около нас, като започнахме с дома и продължаваме с личното пространство, част от което са и социалните мрежи. Едва ли има и ден, в който да пропуснем активност във Facebook, Viber iили друга мрежа. Животът ни се случва както в реалността, така и във виртуалното пространство. Следователно е редно от време на време да подреждаме и там.  

Излишните Facebook приятели

Във Facebook често се сприятеляваме с хора, които познаваме бегло, имаме общи познати, виждали се еднократно или дори съвсем не знаем кои са. Някои хора събират Facebook приятели просто за да се похвалят с голяма бройка. Запитайте се – нужни ли са ви тези хора? Споделяте ли общи възгледи, имате ли общи теми за разговор, ако се видите реално има ли какво да си кажете? Много често тези хора са просто хора-палци – те харесват снимките, които поствате, или публикуват по статусите ви усмихнати човечета и сърчица.

Хубаво е периодично да се прави прочистване и в тази област. Само приключвайки стари и закърнели приятелства ще отворите място за нови и ценни хора в живота си.

Телефонни номера, на хора, които не помните

Част от социалния ни живот са и хората, с които контактуваме основно по телефона. Дали стационарния, мобилния или пък в мрежа като Viber, няма значение. Прегледайте указателя си и спокойно натиснете бутона Delete за всяко име, което не ви носи информация чие е. Често се случва да записваме координати на личности или места, които са ни били нужни еднократно или по конкретен повод. След това те се превръщат просто в бройка, която пълни телефонната карта. Ако не се сещате кой е V. Bal, дали ще му се обадите някога? Излезте от всякакви взаимоотношения, които смятате, че ви теглят назад или ви потискат.