Мила приятелко, не се притеснявай да посягаш към вино, особено българското. С времето всяка една бутилка ще ти създаде интересна история и тя ще добави още към качествата на виното, когато си спомняш за него. Точно както мирисът на един парфюм може да ти припомни за първото запознанство с момчето... С което изпихте виното.

Trastena Малина и Мерло 2015 г. - 12.5% алкохол.

Това е вино с участието на био плод, различен от гроздето. Според някои хора, милото няма право да се нарича вино. Мога да ти разкажа за това как се гледат малините, за пчелите, за музиката, която се пуска на виното, но това е много комерсиално. По-добре да ти кажа, че на това вино забременях със сина си и само през последната година 3 жени ми казаха, че и техните деца са правени с Трастена.

Когато с мъжа ми го представяме по събития и хората ни питат с какво да го комбинират за вечеря, винаги им казваме да не си забравят противозачатъчните, ако не са готови за бебе. Мъжете се смеят, жените леко се озъбват и някак си несериозно това вино ни носи само интересни истории. Ето и любимата ми:

"Ако помниш някога ми даде една бутилка вино, когато ви посетихме на вилата с пожелание да си намеря жена… Та около тебе някъде трябва да има две момиченца, които продават бижута... Та до ... доведе хубавото ви вино. Чувствах се длъжен да ти благодаря и все по-хубаво вино да правите."

Цена около 16 лв.

Всички статии от темата "Другото дясно" може да прочетете тук.