Ако сте следвали съветите, които досега ви давахме в рамките на нашето предизвикателство за промяна на живота за 1 месец, значи вече сте направили първата крачка за излизане извън зоната на комфорт. Истинската промяна обаче изисква да направите повече. 

Ще се почувствате наистина успели, ако се доближите максимално до най-големите си страхове.

И не само да се погледнете очи в очи, но и да проведете успешна битка. Задайте си въпроса – от какво се страхувам най-много. Може би от височини, паяци, да не останете без работа, смърт, болести, да бъдете отхвърлени, да не споделят любовта ви?

Действайте радикално. Ако изпитвате ужас от среща с шефа си, изберете най-добрата си идея и му я представете на 4 очи. Новите неща се учат само в нови ситуации. Преди случката, от която най-много се боим, в главата ни се развиват безброй сценарии, коит от кой по-страшни. Действителността обаче обикновено е много по-мека, по-приятна и се преглъща по-лесно от това, което си представяме. Колко пъти ви се е случвало да се притеснявате, а след като всичко свърши, да си отдъхнете и да кажете – „Не беше толкова трудно, колкото мислех!”?

Ако сте в средата на пътя – ви очакват две посоки. Комфортът и удобството на добре познатото и предизвикателството на новото и неизвестното. От вас зависи дали ще започнете да усещате хармония и всемогъщество или кроткост и свитост.

Истинският живот започва след линията на зоната на комфорт.