Море, лято, слънце и горещ пясък - раздялата с тях винаги носи малко тъга. Ето как да си вземем частица от това в града и да ни носи усмивка и отпускарско настроение.

Необходими материали:

Празно шишенце (ценността му се покачва, ако съдържанието е лично изпито и е допринесло за настроението на някое плажно парти), лепило С 200, тънка опаковъчна хартия (тишу или хартията, с която се опаковат обувки), шепа миди и пясък, прозрачен лак за дърво (или яхтен), канап

1. Шишето се намазва с лепило, облепва се плътно с леко навлажнената хартия - няма проблем ако е с парчета от нея и е намачкана, даже е по-ефектно и по-добре ще прилепнат мидите. Изчаква се да изсъхне.2. Натрошават се на ситно мидите - лесно и сравнително чисто става, ако се сложат между два вестника и се счукат с чук.3. Отново се намазва слой лепило върху хартията.

4. Шишето се овалва в натрошените миди, а на местата, на които е останала непокрита хартия се наръсва пясък. Изчаква се да изсъхне напълно, най-добре една нощ.5. Напръсква се с лак, за да бъде цялата повърхност на вазата водоустойчива.6.
С канап завързваме около гърлото на шишето парче от рапан или мида.