За тази цел съществуват ефективни методи за премахване на образувалия се мъх по любимите ни дрехи от вълна и кашмир. 

#Техника с пинцета. Този метод е сравнително бавен, но за сметка на това води до много добри резултати. 

#Грапавата зелена част на гъба за миене също върши чудесна работа. Дами, изобретателността ни няма граници. Тази техника е приложима и особено резултатна върху дрехите от кашмир. Естествено, че гъбата трябва да бъде нова. 

Снимка: Damian Foxe

#Съмобръсначката - враг №1 на мъхчетата. Няма по-ефективно средство за премахване на образувалите се мъх и топчета по топлите материи. Много е важно да опънете добре плата и нежно да минете по текстила с бръснача. Не упражнявайте натиск. Много е важно да използвате нова самобръсначка, чиито ножчета са добре наточени. 

Замисляли ли сте се да използвате #гребена срещу въшки на вашите деца? Нестандартно оръжие срещу неугледните мъхчета и топчета, образували се по вълнените материи. Тайната е да не правим резки движения. Със същото внимание и нежност, с които се грижите за своето дете, почистете любимите си дрехи, така че те да бъдат отново като нови. 

А за тези от нас, на които не им се отделя време за това, представяме технологично чудо, което ще спести усилия и нерви в почистването на вълнените дрехи и тези от кашмир - #Бръсначът за тъкани. 

Снимка: Philips