Човешкият живот не е само розов. Слава Богу, не е и само черен. Но наистина има дни, в които тези два цвята се смесват до неприятно... кафяво. Събуждаш се и се усмихваш, но Животът има други планове за този твой ден. И като силен шамар ти плесва някоя неприятна и тъжна новина. Следва цял ден, в който си в мрачно настроение и ти е тъжно.

Как да се справим с лошото настроение и тъгата? Решихме да опитаме 3 от най-известните методи и да проверим дали действат.

Цигара
Една цигарата ще ме успокои – това си мисля, докато отивам към магазинчето за тютюневи изделия. Бивш пушач съм и е някак релевантно мисълта за горящ тютюн да ме атакува, когато ми е тъжно. Купувам си леки цигари и запалка. Паля и пуша, докато обмислям неприятната случка, с която се събудих в този ден. Димни облаци и тежки мисли се събират в главата ми. Нищо чудно, че дори познатата, която минава покрай мен, не остава, за да си поговорим.

Никотинът предизвиква отделяне на адреналин, който повишава пулса. Действието обаче не трае дълго. След като загасите цигарата, нивото на адреналин пада главоломно. Голямата амплитуда може да се отрази още по-зле на настроението ви.

Действие: Цигарата остава неприятен вкус в устата ми. Ръцете ми също миришат неприятно. А лошото настроение и тъгата са си все така у мен. Този вариант НЕ ДАВА ТЪРСЕНИЯ РЕЗУЛТАТ!

Шоколад