Има неща и умения, които изискват години практика и поне основно обучение, но други са част от живота, които е полезно да можем - просто така.

1. Да запалиш огън

Може би се чудите за какво ви е подобно умение, особено ако не планирате да ходите на къмпинг или да участвате в Survivor. И все пак - човек никога не знае какво ще му поднесе животът и дали някога няма да му се наложи да си стъкми огън. Може някой път да ви спаси живота или най-малкото някоя мразовита нощ някъде навън в природата.

2. Да използваш ефективно търсачките в интернет

Независимо дали ползвате Google, Yahoo или Bing, може и да не откриете онова, което търсите - не защото то не е в необятното интернет пространство, а понеже не умеете да търсите правилно. Използвайте ключови думи и кавички, за да разширите или стесните търсенето. Ако сложите кавички на фразата, резултатът ще по-точен.

3. Да разпределяш правилно времето си

Важно е да умеете да приоритизирате, защото иначе ще губите времето си напразно и в крайна сметка няма да сте продуктивни.

4. Да зашиеш копче

Това е важно умение поради ред причини - риза/рокля/дреха без копче не изглежда особено спретнато, а да не носите любимата си одежда само заради липсата му, е нещо, което не много хора могат да си позволят.

5. Да готвиш

Не е необходимо да сте майстори готвачи, но е добре да умеете да приготвяте поне едно ястие. Причините за това са повече от ясни.

Кои са според вас важните умения, които трябва да сте усвоили?