В навечерието на предстоящите празници ИКЕА ще представи на посетителите си кулинарни традиции от четири краища на света, като Мулти Култи Колектив ще гостува на магазинa в София от 15 до 17 ч. на 10 декември със специално кулинарно шоу.

Участници в събитието са четирима готвачи - емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни. А посетителите на ИКЕА ще могат да вкусят екзотични ястия приготвени пред тях и да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан.

Кулинарни умения ще демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант "Ашурбанипал", който ще покаже магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак - малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от прочутия конкурс "Скариада" в Лесковац - Майстор Даци от ресторант "Котилото", ще демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.

Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще демонстрира как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.

Главният шеф-готвач на ресторант "Гуркха" Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчукова хангама - парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.

Домакини на събитието ще бъдат Панайот и Бистра от Мулти Култи Колектив.