Жена, която твърди, че има талия от едва 13,7 инча (34,8 см), казва, че всичко това се дължи на здравословния й начин на живот, пише LAD Bible.

Су Нейн редовно споделя снимки на екстремно слабата си фигура в Инстаграм и смята, че има една от най-малките обиколки на талията в света.

23-годишната красавица е обвиняванa от потребителите в социалната мрежа, че ретушира снимките си, както и че е предприела по-драстични мерки за изящната си фигура - като премахване на ребра или носене на корсети, за да моделира талията си.

Су Нейн обаче отрича всичко това и казва, че талията й е напълно естествена и просто се придържа към диетата си.

"Аз спазвам здравословна диета, така че няма от какво да се притеснявам. Не мисля, че има нещо нередно в това как изглеждам", казва студентката от Мианмар.

"Обичам да позирам за снимки и да демонстрирам външния си вид. Комплиментите, които получвам, са много ласкателни. Хората са на мнение, че имам красив външен вид", допълва тя.

Су има в Инстаграм не повече от 3000 последователи, но популярността й бързо нараства, като потребителите хвалят снимките й и я наричат "красива" и "неустоима". 

Други обаче са по-скептични към слабата й фигура и се питат дали снимките не са били ретуширани или дигитално модифицирани, преди да бъдат публикувани.

Талията на Су обаче не звучи толкова шокиращо, имайки предид световния рекорд на Гинес за най-малка талия - титлата е присъдена на Етел Грейнджър през 1939 г., която в продължение на години носене на корсет успява да "стопи" талията си до едва 13 инча (33 см).

Рекордът за най-малка талия на жив човек в момента принадлежи на Кати Юнг от САЩ - 15 инча (38,1 см).

Националната здравна служба във Великобритания посочва, че здравите жени трябва да се стремят да поддържат обиколка на талията от около 31,5 инча (80 см).