През последното десетилетие мъжете се интересуват от външния си вид все повече. Грижите дори рефлектират в появата на нови термини, като например – метросексуален, лъмбърсексуален и т.н.

Може би звучи странно за някои, но статистиката показва, че една от най-честите процедури, на които се подлагат мъжете, е лазерна епилация. Модата на необръснатата брада, която директно ги поставя в отбора на Лошите момчета (а знаем, че жените харесват този отбор), може би ще е вечна. За сметка на това обаче мъжете предпочитат тялото им да е гладко.

Епилирам се – това прави ли ме по-малко мъж?

Проучване на на Western Oregon University в САЩ сочи, че най-често представителите на силния пол искат да премахнат окосмяването на гърба, гърдите и раменете си. Немалка част използват лазерното лечение и за премахване на косми по лицето и брадата. Това се разглежда и като по-дълготраен и по-ефективен начин мъжете да се отърват от космите по тялото завинаги. Аналогията е с женските крака. Защо да се занимавате с бръсначи и враснали косми, като може да имате удобството за гладка кожа?

Митът, че тази процедура е типично женска отпада, защото делът на мъжете, ползващи тази услуга се е увеличил драстично. 44% от мъжете определят тази терапия като втората най-популярна сред тях. Годишно се извършват около 13 милиона процедури лазерна епилация в световен мащаб. Това прави обезкосмяването с лазер една от първите 3 нехирургични естетични процедури, които пациентите предпочитат и търсят ежедневно. При това над 56% от мъжете и жените планират да започнат лазерно обезкосмяване и да изоставят традиционните методи за премахване на нежеланото окосмяване.

Какво е общото между лазерната епилация и НАСА?

Създателите на един от лазерите, с който мъжете могат да третират окосмяването си - Duetto MT Evo, са създали и първия арт лазер за реставрация на произведения на изкуството, използван във Ватикана за съхраняване на архиви. Същата италианска компания Quanta System произвежда и лазери, които са прилагани при научните открития на НАСА. Тези факти може и да нямат голяма тежест за една жена, но мъжете определено се впечатляват. Този лазер е особено ефективен в зоните на подмишниците, ушите и носа, споделя за LadyZone Стефка Сиракова, специалист от клиниката по естетична медицина Jewel Skin, където работят с него.

Снимка: iStock

Актьори, които са се епилирали за роли и в живота

За ролята на Рейън в „Клубът на купувачите от Далас“ Джаред Лето
сваля 13 килограма и епилира цялото си тяло. Така може да носи женски дрехи, за да свикне с ролята.

Стив Карел наистина епилира гърдите си, участвайки във филма „40-годишния девственик“. Така наистина можел достоверно да плаче по време на снимките.

Харисън Форд се епилира в социален клип в защита на околната среда. Със сцена със специална епилация с восък, 65-годишния актьор цели да привлече повече внимание върху проблема с глобалното затопляне.