Вече ви запознахме с първите няколко трика, с помощта на които косата ви да стане достойна за реклама на някой шампоан или за разходка по произволен червен килим.
Вече е време да ви дадем и последните няколко наистина много лесни съвета, посветени на доброто представяне на косата - пред публиката и пред самите вас.

Започнете под душа

Сензацията: Може и да си мислите, че ако инвестирате луди пари в скъпи шампоани и балсами, това ще е достатъчно, за да подейства магически на косата ви, но това не си заслужава. За да имате страхотна коса, грижата трябва да започне още с първия продукт, който си сложите на главата с под душа. Определено има разлика, особено ако се опитате да задържите цвета си. Дори и предвид факта, че шампоанът и балсамът стоят много малко върху косата ви, те са напрвени така, че съставките им да действат бързо.  
Бонус съвет: никога не слагайте шампоан и балсам всеки ден. Опитайте се да ограничете до три до четири пъти седмично, за да запазите цвета си по-дълго време и да предотвратите изсушаването.

Повече обем

Сензацията: от гастролите по червения ким става ясно, че „многото” коса е на мода. За да постигнете тези резултати, използвайте продукти, които едновременно създават обемна, но и жива коса, която не стои циментирана, когато се движите.
Бонус съвет: Изсушете косата, след това я напръскайте със спрей за обем. Направете го един слой под най-горния. За още по-силен ефект опитайте със сух продукт.

Подстрижете бретона си сами

Сензацията: В момента виждаме много 40-ски блясък в комбинация с 80-те и в този смусъл бретонът е особено актуален. Например Сандра Бълок се появи на червения килим за раздаването на „Златен глобус” в стил 60-те. Кристина Ричи също се подложи на "обретоняване". Звезда или не, никой от нас няма време да ходи толкова често до фризьора, колкото бретонът налага.
Бонус съвет: Ключът към постигането на добре подстриган бретон е косата ви да е суха и да подстригвате от ириса на едното око до ириса на другото. Ако скъсите повече, ще влезете в областта на косата и ще ви е по-трудно да направите равна подстрижка. Освен това се стремете да режете вертикално, а не хоризонтално - за по-мек "ръб".

Небрежни, дори и на червения килим

Сензацията: Когато сте заети не искате да изглеждате перфектни. Лиа Мишел на Златен глобус изглежда точно така – целенасочено небрежна, което е много модерно и готино.
Бонус съвет: Не мийте косата си предната вечер и започнете с конска опашка на върха на главата. Завъртете я и я увийте около основата, закрепете я с фибички. Оставете предната част да падне, ако иска. Сложете зад ушите ако ви пречи. Добавете някой кокетен аксесоар за финал.