Звездите винаги изглеждат с безупречни прически, за което до голяма степен имат „вина” техните стилисти. Има някои малки трикове, които ще ви помогнат да постигнете звезден ефект без помощта на „фризьор на два дни”.

Блясък

Сензацията: За да имате блясък „току що излязох от фризьорския салон”, не лишавайте косата си от ежеседмично дълбоко подхранване. „Колкото по-хидратирана и здрава е косата ви, толкова повече ще блести.” Казва Сали Хершбергер, един от професионалистите, грижещи се за косата на звезди като Джулия Робъртс, Сандра Бълок и Зак Ефрон.

Бонус съвет: веднъж седмично нанасяйте домашно приготвени маски, веднага след измиване. След това разрешете внимателно, за да сте сигурни, че маската е добре разнесена по цялата дължина. Оставете, колкото време е препоръчно и отмийте.

Прегърнете естествения характер на косата си

Сензацията: Революцията започна, когато афроамерикански звезди, като Соланж Ноулс и Куин Латифа започнаха да не правят никакви корекции и оставиха косите си къдрави до безумие, каквито всъщност са. Страхотно е, защото през повечето време се опитваме да изправим къдравата си коса или да накъдрим правата. Това я изтощава. Важно е косата да е преди всичко здрава и добре поддържана, затова е препоръчително да ползвате продукти, предназначени за типа коса, с който майката природа ви е дарила.

Бонус съвет: Много е лесно – не правете нищо, освен да се грижите косата да е добре овлажнена и захранена. Не ползвайте шампоан твърде често, правете маски всяка седмица и използвайте подхранващи продукти.

Използвайте правилните инструменти

Сензацията: Фризьорите на звездите не отиват на фотосесия, ако не са въоръжени с правилната четка. Например един от тях споделя, че неговият абсолютен фаворит е една, направена от свинска четина и найлон. Четката, която ползвате, докато сушите косата си, играе голяма роля за крайния резултат, а също и за здравето и вида на вашата грива. Найлонът например разресва косата много добре, докато свинската четина я заглажда. Въпросният стилист на име Гибсън се занимава с косата на Ан Хатауей и освен на златните си ръце, той отдава голям принос и на факта, че ползва правилната четка.

Бонус съвет: Изчакайте косата ви да поизсъхне естествено, преди да я срешите, за да не я повредите.


Едри и свободни букли

Сензацията: Дали отивате на парти или просто ви се иска да сте малко по-секси, леко начупената коса се постига много лесно.

Бонус съвет: Изсушете косата си на сектори, използвайки малка кръгла четка, за да я начупите и да добавите обем, като я издърпвате от задната част на врата. Завършете с лак за коса за допълнителна фиксация. После използвайте маша, за да навиете допълнително косата. Накрая се наведете с главата надолу и рарошете. Завършете със серум за фиксация и блясък.

Права, права, права... коса

Сензацията: Кератиновите терапии са най-ефективният и най-малко вредният начин да запазите косата си свободна здрава и изгладена. Например Джесика Алба е с леко чуплива коса, но протеинът изгражда, възстановява и изправя косата.

Бонус съвет: Можете да пропуснете фризьорския салон и да използвате продукти с кератин, каквито се продават във всички аптеки и козметики. Така ще подсилите косата си и... ами, ще загладите косъм.

Очаквайте продължение.