През лятото слънцето е силно и уврежда косата ни по-лесно – къса се, краищата се заплитат и започват да цъфтят. Затова и грижите за нея трябва да са по-интензивни, за да е тя бляскава и да отразява слънчевите лъчи защитена.

… да я освежаваш по-често!


Ако през зимата подстригваш косата си средно на 2 месеца, през топлите месеци на годината е добре това да се случва по-често, защото слънцето несъмнено я уврежда.

… да я защитаваш от парещото слънце!


Ако кожата ни почернява, когато е изложена на слънчевите лъчи и това е нейният механизъм за защита, то косата ни няма изграден такъв. Затова е добре да не пропускаме да я защитим от вредното влияние на слънчевите лъчи.

… да я разресваш често!


Не забравяйте да разресвате често. Понякога не само в преходните сезони се случва косата ни да капе обилно. Това може да бъде причинено и от слънцето. Ежедневното ресане с подходящ гребен или четка, ще позволи на косата да се обнови по-бързо и ще стимулира образуването на нова.

… да слагаш балсам за лесно разресване!

Балсамът е важен не само за лесното разресване, но и за задържането на влагата в косата. Този фактор е особено важен през лятото, когато слънцето е безмилостно. Продуктът допълнително хидратира всяко косъмче на главата ти.

… да я подхранваш!


Маските със сезонни плодове, зеленчуци, яйце, зехтин, кисело мляко и всичко от кухненския шкаф ще й помогнат по-лесно да преодолее жегите и да остане бляскава и неповторима.

... да използваш по-рядко сешоар!


Топлото време изсушава косата по-бързо, без да е нужно да използваме сешоари. За да не се изтощава допълнително, можете да пропуснете и изполването на преса и маша за коса.