Филърите са медицински продукти, вид пълнители, които се инжектират в меките тъкани на лицето с цел заличаване на бръчки и други несъвършенства. Представляват прозрачни гелове с хиалуронова киселина и други компоненти. Разнообразието на филъри на пазара е голямо. И не говорим само за марки, а за продукт, ориентиран към конкретни проблеми. А проблеми с кожата ние, жените, имаме доста. С напредване на възрастта ставаме все по-взискателни към себе си и все все по-критични към промените, които ни се случват. Как да се ориентираме кой продукт е подходящ за нас?

Време ли ми е за филъри?

Първите бръчки се появяват около 25-годишна възраст, когато започва и процесът на естественото стареене на кожа. Този факт е свързан с намаляването на естественото производство на колаген. Може да се повлияе както от гените, така и от начина на живот, хранене, физическа активност, грижи за кожата и др. Най-издайнически за възрастта са бръчките около очите, устните, шията и ръцете. Много жени поставят първия си филър около 30-годишна възраст.


Искате ли по-млада вагина? Има филър и за интимна зона.

Филърът за вагинално подмладяване е един от най-новите продукти на Нувиа. Мислите, че това вече е прекалено? Не, не е. От филърите Intense Rose може да се възползват жени, които имат нужда от разрешаване на естетични гинекологични проблеми. Гледаме лицето си в огледалото всеки ден и затова обръщаме внимание и на най-малката му промяна. Това е и една от основните причини много жени да се грижат за лицето си много повече, отколкото за други части на тялото си. Факт е обаче, че както лицето ни има нужда от подмладяване и освежаване, така и интимната зона. Тези филъри подобряват интимното здраве на жената и възстановяват загубените с времето обеми. Бонусът възвръщане на женското самочувствие никак не е за подценяване.

Има толкова много филъри - как да избера?

Снимка: iStock


Подходящият филър отговаря на индивидуалните нужди на кожата ви. Най-добре е лекарят да прецени нейното състояние – с дълбоки бръчки, с кожни вдлъбнатини, с назолабиални гънки и т.н. Той най-вероятно ще използва термините „млада, умерено или силно застаряла кожа“.

Има филъри за мезотерапия. Чрез тази процедура в кожата директно се доставят активни вещества и се осигурява незабавна хидратация. Нужно е да се направят няколко процедури.

Някои филъри са насочени към фините линии и повърхностните бръчки и са за по-млада кожа. С тях може да се коригират бръчки тип „баркод”. Те се изявяват най-вече в областта на устните.

Филърите, разбира се, се използват и за моделиране. Това означава, че изборът на филър е добре да се съобрази с конкретната зона, в която ще се работи – моделиране на скули, брадичка или нос. С филърите за млада кожа може да се коригира и кожата на ръцете, като това води до един по-младежки и свеж вид.

Една от най-често работените зони е устата. За нея обикновено се създават отделна, добре разработена линия продукти. Концентрацията на хиалуронова киселина в тях е такова, че да се постигнат оптимални резултати в тази деликатна зона. Тези филъри уголемяват и оформят контура и ревитализират устните.

Neauvia Organic Stimulate е филър, който освен видим резултат в реално време, осигурява и дългосрочна биостимулация, като постепенно подобрява състоянието на кожата. Тези филъри стимулират естественото производство на колаген и са с хиалуронова киселина максимално близка до тази на тялото.

Снимка: Росица Николова

Цени

Цените на процедурите варират в различните клиники и салони. Контур и обем може да направите на цена от около 300 лв. Най-скъпи са скулите, за които ще заплатите около 800 лв.