Beauty академията на верига дрогерии dm поставя красивите професии от козметичния бранш на една палитра разстояние от тези, които да се развиват в нея. 

Преди броени дни, любители от 21 града в старана се включиха в оспорвана битка за призванието "топ гримьор" на dm beauty academy 2016.

Под патронажа на носителя на престижната "Златна игла" - Слав Анастасов, именитата гримьорка Ива Денчева, специалистите на лидера във веригите дрогерии dm, Анна Драганова и Андрей Петров, приключи вторият финален етап на конкурса за непрофесионални гримьори.

Финалистите, любители на макияжа, се събраха в столичен търговски център, борейки се достойно за голямата награда на dm в тазгодишното издание на академията на красотата - шестмесечен курс в школата на Оксана Николова грабна Марлен Богданова. Тя има шанс да развие уменията си и да получи сертификат, който ще даде тласък на професионалното й развитие.

Определената от авторитетното жури категория "пролетно градинско парти” се оказа предизвикателство за участниците, но само Марлен Богданова от Добрич успя да спази строгите изисквания и да оправдае очакванията на взискателното жури в рамките на 40 минути. Така Марлен се превърна в първия победител в конкурса за непрофесионални гримьори на dm.