Кремовете за лице за жени и почистващите лосиони със салицилова киселина ще бъдат отживелица през 2019 година. Задават се унисекс козметични продукти, функционална храна, гъби в козметиката и още:

Унисекс козметика

Снимка: istockphoto.com


Смесването на мъжкия и женския гардероб по модните подиуми, а и в реалния живот (на всяка от нас й се е случвало да заеме тениска или пуловер от половинката си) не е нищо ново за никого. Но една от тенденциите през 2019 година, която набира все по-голяма скорост, е козметиката да не се разделя за мъже и жени. Козметичните брандове, които са ориентирани към по-младите потребители, започват да лансират все повече отвари в шишенца, кремове, маски, шампоани и въобще разкрасителни продукти, които са неутрални по отношение на пола. Така че следващия път, когато купувате крем за лице, може направо да изберете такъв, който да използва и вашата половинка.

Функционалната храна става част от ежедневието ни

Снимка: istockphoto.com


Функционалните храни осигуряват здравни ползи, надхвърлящи тези на обичайната храна, консумирана от всички. Основната идея на тази тенденция, която със сигурност ще намери своето заслужено място през 2019 година, е че красотата започва отвътре – красивата кожа, дълголетитето, имунитета, здравето на мозъка и т.н. Храните, които консумираме всеки ден ще съдържат все повече функционални съставки, защото ние сме това, което ядем.

Гъби в козметиката


Да си слагаме гъби на прах или капсули в кафето, шоколада или смутито стана нещо съвсем нормално през последните 1-2 години. Ето затова разкрасителната индустрия реши да добави от супер гъбите и в козметичните продукти. На пазара вече има подобна серия козметика, която включва почистващ лосион, очен серум и крем, в които има от магическите гъби рейши, кордицепс и чага.


Тренировките стават по-кратки, но по-ефективни

Снимка: istockphoto.com


Тренировките с висок интензитет не са нещо ново, но най-новият тренд, който се очаква да се хареса на много хора през тази година, е тяхното времетраене да бъде намалено за сметка на ефективността. Един добър треньор или фитнес програма би трябвало да ни изтренират от глава до пети в рамките на 30-40 минути. Целта е натоварването да е максимално, а хората да спестят време в забързаното си ежедневие и да могат да се приберат по-бързо у дома.


Еко дезодоранти

Снимка: istockphoto.com


В борбата със замърсяването на планетата се включва и разкрасителната индустрия. Дезодорантите и продуктите против изпотяване несъмнено са едни от най-вредните, съдържайки така обсъжданите и опасни за кожата и здравето алуминий и алкохол, особено аерозолите. Тяхната еко алтернатива са продукти, които са изцяло натурални и съдържат кокосово масло, зелен чай, сандалово дърво, витамин Е и градински чай. Очакванията са през 2019 година козметичните компании да реализират големи продажби на подобни продукти. Един от новите дезодоранти на американската марка Megababe вече има списък с 13 хиляди записали се потребители, които чакат продажбата му.