Манията по новата книга за Хари Потър завладя и света на козметиката.  Shiro - марка, базирана в Портланд стартира линията, озаглавен "Мъгълите" и я направи част от постоянната си колекция гримове. Колекцията е вдъхновена от поп културата. Други техните мини грим линии са "Отдаване на почит" (вдъхновен от поредицата "Игрите на глада") и "Хобити" (вдъхновен от популярната книга Толкин).

Линията, посветена на Хари Потър, разполага 20 сенки в различни нюанси, пет цвята гланц за устни, един бронзант и една пудра за лице с фин блясък. Имената на всеки продуктите се свързват по много логичен начин с цветовете. Ако сте истински фен на Хари Потър, ще разберете връзката. Медните цветове са вдъхновени от червено-кафявата коса Хърмаяни Грейнджър. Сенките за очи са комбинация от тъмно и светло - за светлата и тъмната страна вътре в героите. 

Розово-лилавият блясък за устни е посветен на магическата отвара Amortentia - най-силния любовен еликсир.  

Балсамът за устни с оттенък на бира е в карамелен цвят.

Всички тези магическо красиви продукти са поставени в опаковка по дизайн на илюстратора Миранда Шарп. 

Скоро се появиха и нови палитри със сенки, изцяло посветени на манията Хари Потър. Сенките са с щампи на магически животни и символи, а четките приличат повече на пера за писане на писма или вълшебни пръчки. Оказа се, обаче, че палитрите са само дизайнерска измислица и не са реални. 

Припомняме, че днес (12.10; в 18:15 часа) ще се проведе флашмоб "Хари Потър и прокълнатото дете", посветен на предстоящото ново издание. Събирането е в София на улицата, която феновете на малкия магьосник наричат еквивалент на улица „Диагон-Али“ от романа, а именно бул. "Витоша". Участниците ще застанат на централно място на булеварда и ще прочетат откъс от любимата си книга за момчето магьосник пред очите на нищо неподозиращите минувачи!