Знаете ли, че първият орган, с който разбираме, че навън е студено, е кожата ни. Тя е най-външната обвивка на тялото ни и изпитва всички последствия от агресията на външните фактори. 

Студените есенни и зимни дни, ветровете и мъглите освен че ни карат да се обличаме топло, дехидратират кожата ни, правят я още по-чувствителна, могат да доведат и до зачервявания. Не звучи приятно, нали? 

КОЖАТА, КОЯТО НЕ ИСКА ДА Й СЕ В-ЗИМА, А ДА Й СЕ ДАВА

Когато кажем "зима", си представяме пукането на огън в камината, аромат на току-що опечени канелени кифлички, капучино с много пяна, планина, отрупана в бяло, топло одеало и още по-топла прегръдка от любим човек. И в тази идилия просто няма място за кожа, която е дехидратирана и груба. Затова да допълним картинката с must have продукти за този сезон. 

Защо всяка чувствителна кожа се нуждае от хидратация?

Всеки тип кожа се нуждае от хидратираща грижа по същия начин, по който всеки организъм се нуждае от вода - за да оцелее и да бъде здрав. Самата текстура и вискозитетът на продукта се определят от типа кожа, както и от някои други допълнителни съставки.

ДА УТОЛИШ ЖАЖДАТА НА КОЖАТА СИ 

Причини за дехидратацията на кожата през зимата

През зимата като ниските температури, така и вятърът увреждат повърхностния защитен липиден слой на кожата. В допълнение влияят и сухият въздух, засиленото отопление на помещенията и липсата на адекватно овлажняване. И още - мислите си, че топлият душ ви помага? Да, това е така, но и вреди. Малко хора знаят, че продължителното къпане в гореща вода увеличават трансепидермалната загуба на вода, което води до дехидратация на кожата.

Външните неблагоприятни фактори на околната среда през зимата, като ниските температури и вятърът, увреждат повърхностния защитен липиден слой на кожата. Сухият зимен въздух, засиленото отопление на помещенията през зимата, често без адекватно овлажняване на въздуха, както и продължителното къпане в гореща вода увеличават трансепидермалната загуба на вода, което води до дехидратация на кожата.

Mixa Hyalurogel серум

Това е закуската на кожата сутрин. Като онзи ваш любим фреш, който ви кара да се чувствате едновременно сити и утолява жаждата ви. Този продукт осигурява 24-часова интензивна хидратация. Серумът подобрява бариерната функция на кожата и предпазва от загубата на влага. 
Прилага се сутрин и вечер върху лицето и шията. Текстурата му е съвсем лека и не е лепкава. Кожата го абсорбира бързо и усещането е единствено за комфорт и лекота.

Защо е важно да се използва серум?

При използването на серум се достави по-голямо количество активни съставки, които по-бързо се абсорбират от кожата. Серумът действа върху индивидуалните проблеми на кожата. Съставът му е адаптиран точно към това, което искаме да коригираме в кожата - сухота, регулиране на себума, пигментация, против стареене или друго. Серумът действа като "усилвател" на хидратиращата роля на крема, който се нанася като втори слой след него. Затова, когато ползвате и двете в комбина, постигате максимален резултат. 

След употреба на серума в продължение на 4 седмици 81% от жените са потвърдили, че кожата им е по-хидратирана.

Mixa Hyalurogel крем

Прилага се сутрин и вечер върху лицето и шията, след като първо сте сложили серума. 

Кремът увеличава нивата на хидратация с над 40%. Така кожата изглежда по-гладка и жизнена. Линиите, които се появяват върху нея заради дехидратация, започват да намаляват. 

Текстурата му е богата, но се абсорбира много бързо. Не оставя лепкави следи, а само приятно усещане за жизненост и свежест. 

Една от основните съставки, които действат благоприятно за хидратиране на кожата, е хиалуронова киселина (HA). Тя е естествена съставка на кожата. Тя свързва водата до 1000 пъти повече от собствения си обем. Точно това допринася за обемното разширяване на кожата, т.е. прави кожата не само по-хидратирана, но и допълнително по-плътна, еластична и изглеждаща здрава.

Добавянето на хиалуронова киселина към крема е особено важно. Тя е особено ценна съставка, когато говорим за сезон с неблагоприятни климатични условия като силен вятър и сух въздух. 

Глицеролът в продукта пък хидратира и подобрява еластичността на кожата. Той има регенериращ ефект върху външния защитен слой на кожата. Допълнителните му доказани роли за кожата са защитата от дразнители, подпомагането на отстраняването на мъртвите кожни клетки и регенерацията на кожата. 

Нека тази зима бъде просто един сезон на удоволствията, а студа да направим свой приятел. Не е невъзможно. Важно е само да изберем правилните продукти за нашата кожа, с които да се чувстваме витални и добре защитени.