LED (светодиод) маските за лице действат на принципа на терапията със светлина, която набра скорост в козметичните среди преди около три години. Тогава жените за пръв път се поглезиха например с цветен дъжд - терапия с вода и светлина.

Какво представлява?

Преди всичко е добре да знаете, че съществуват различни модели LED маски. Най-обикновената е силиконова отливка с механизъм на челото, който се включва и осветява лицето с лечебна светлина за определен интервал от време. По-сложните и скъпи модели наподобяват скафандър, който покрива цялото лице, включително тила и шията. 

Снимка: Pinterest.com

Действие

Различните дължини на вълните влияят по различен начин върху кожата на лицето. Те стимулират производството на колаген, интензитета на кръвообращението, убиват бактериите, причинители на акнето, и ускоряват възстановяването на кожата. LED маските използват различна по цвят светлина, която е насочена към лечението на различни дерматологични проблеми – раздразнение, зачервяване, пъпки, широки пори и др. Светлинните диоди осветяват лицето директно, без да се губи дори лъч светлина в пространството.

Усещането

Силиконова LED маска има леко затоплящо действие. Това провокира ускоряване на циркулацията на кръвта. Усещането е приятно и може да се сравни с класическите слънчеви бани край морето. С отворени очи, светлината се забелязва само като лека, нежна светлосянка, която в никакъв случай не дразни. След като маската изгасне, се усеща олекване, тъй като, колкото и да е малък, механизмът в областта на челото тежи.

Ефектът

За максимално действие на маската, е добре тя да се съчетае с почистване – механично или машинно, и масаж. Промяна в състоянието на кожата на лицето с LED маска тип скафандър се забелязва след 3 дни.