В годината на Огнения петел е важно да носим елементи и цветове, които са в хармония с този символ. Елемент на годината е металът. Това означава, че пръстени, обеци и колиета от благородни метали ще ви карат не само да изглеждате елегантно, но и ще са вашите проводници на самочувствие и късмет. Тези полускъпоценни камъни пък цяла година ще ви носят здраве и любов - цитрин, оливин, опушен кварц, ахат, малахит, планински кристал. Цветовете на годината са червено, жълто и кафяво. Часове, в които ще сте най-ползотворни в годината на петела са 17:00- 19:00. Посадете в градината си или в саксия гладиола и петльов гребен. 

Какви ще са тенденциите при гримовете в годината, която избира червено за свой цвят? Изберете червено за устните под формата на гланц или плътно червило. Предложенията са много. Червеното е цветът на класата и елегантността. Дори обикновения грим придобива много по-тържествен вид само с подчертаване на устните в плътен и наситен нюанс.

Rouge allure ink (matte liquid lip colour) на Chanel е дълготрайно течно червило с гладка текстура, която се плъзга като гланц. Леко отразява светлината и има  кадифен финиш. В състава си съдържа растителни масла, които подхранват и хидратират устните. Върхът на апликатора дава възможност за удобно и лесно нанасяне.

Моливът за устни Bite Beauty е с наситени пигменти и цвят на нар. Това може да се окаже „Моето червено” за много момичета. Просто цветът стои добре на кожи с различен тен.

Червилото на Givenchy Le Rouge in Rouge Égérie е с добра покривност и ухае чудесно. Като консистенция наподобява масло, което го прави много лесно и приятно за нанасяне. 

Червилото на Kat Von е за смели момичета. Studded Kiss Lipstick in Prayer е цвят, който ще се носи както през зимата, така и през пролетта.  

И още красива и качествена козметика с цвят - Tatcha Kyoto Red Lipstick и Rouge Louboutin Silky Satin Lip Colour in Rouge Louboutin 001.