В сезон есен-зима рязко изчезват ягодовите устни. Наситени на циганското лято, е време да се възползваме от завладяващата магия на бордото и коняка. И не говорим за напитките. Тези цветове имат силата да преобразят всяка една жена и от свенлива и скромна да я превърнат в настойчива и ясно заявяваща се. Готическите цветове са силни и характерни. По това приличат на малката черна рокля - всяка жена трябва да има поне едно от тях на тоалетката си. 

Независимо дали сте избрали матово, или перлено, време е да прегърнете тъмната си страна. За тъмно настроение, за власт, за страст - това са 8-те червила, които са с най-примамливите наситени нюанси за студеното време. 

1. Rouge Allure Velvet Extreme в цвят Muted Fuchsia/Chanel
Цена £31
Един от най-кадифените нюанси сред тъмните червила на марката. Цветът е фуксия. Червилото има лек пудра завършек. Приглушена фуксия е розово с максимално въздействие с ласкателни хладни тонове. Любителите на розовото ще се влюбят в него, защото това е естественото, по-тъмно продължение на цвета. 

2. Matte Revolution в цвят Glastonberr/Charlotte Tilbury
Цена £25
Искате ли устните ви да са  по-плътни? Това червило създава именно тази илюзия. Цветът е малина, но скрита в най-дълбоките сенки на гората. Червилото е с малко по-различен отрязък, което позволява да го използвате много прецизно за ъглите на устните. Факт е, че в тънките части трябва да се внимава особено много с нанасянето на продукта. 

3. Rouge Dior Ultra Care червило/ Dior
Цена £30

Марката доказва, че изобщо не е задължително тъмните червила да бъдат матови. Формулата е подхранваща, като червилото е хидратиращо, обогатено с цветни масла. В резултат имате един смел цвят с блясък. 

4. Velvet Matte Lip Color в цвят Very Prive на Christian Louboutin Beauty
Цена £70

Погледнете отвъд невероятната опаковка и ще откриете, че ултра-матовите червила на Christian Louboutin са едни от по-опакованите пигменти в бизнеса. Има няколко дълбоки нюанса, от които да избирате, но имаме само очи за смелия бордо Very Prive.

5. MAC в цвят Antique Velvet
Цена £17.50

Култов за MAC цвят - Antique Velvet. И е точно това, което символизира името му - мек начин да се възползвате от тенденцията на тъмните нюанси. Нежното приглушеното кафяво сякаш пее носталгично по изминалото време от 90-те години.