Бирата, джинът, водката и конякът влизат в състава на мнооого домашни маски за коса, които обещават блясък, здравина и мекота за косъма. Напълно съгласни сме с горното твърдение и сме сигурни, че няма жена, която да не си е правила отвара за косата в домашни условия, в която поне веднъж да не е сложила от изброените алкохолни напитки.

Бирата дори може да се използва за измиване на косата, а сред знаменитостите, които прилагат този трик и твърдят, че той осигурява на косъма невероятен блясък, е актрисата Катрин Зита-Джоунс.

Какво ще кажете обаче за шампанско? Инстаграм звездата Мадина Шриензада, която споделя с всичките си над 290 хиляди последователи в социалната мрежа трикове как да бъдат красиви, прави именно това – измива косата си с шампанско.

Снимка: istockphoto.com

Във видео Мадина показва в стъпка по стъпка как косата ни да се сдобие с „неустоим блясък“. Тя връзва косата си на 4 опашки, сипва вино в чаша и натопява краищата на косата ви в нея. След това изчаква да изсъхне и показва крайния резултат, който може да видите сами във видеото.

И ако все още приемате идеята с известна доза скептицизъм, то ще ви кажем, че все повече марки добавят в асортимента си за грижа за косата и продукти, които съдържат шампанско. Разровихме се и не ни беше никак трудно да намерим - така например Cuvee Beauty имат спрей за коса с шампанско и бели трюфели.