Приятелите я наричат Рапунцел, а Гинес я обяви за тийнейджърката с най-дългата коса в света. Тя е от Индия, казва се Ниланши Пател и е на 17 години. Когато е на 6, Ниланши преживява травматично новата си подстрижка, която се оказва несполучлива и решава да не реже косата си. И така вече 11 години нейната грива израства до внушителните 190 сантиметра. За справка – най-добрият ни тенисист Григор Димитров е висок точно толкова -1.9 м.

Пател разкрива, че тайната за дължината се крие в грижите. Веднъж седмично тийнейджърката втрива в косата си олио. Веднъж в седмицата я мие и й отнема половин час, за да я изсуши и 1 час, за да я среше.

„Хората смятат, че с тази дължина косата ми създава проблеми с поддръжката. Но това съвсем не е така. Спортувам като всички и косата не ми пречи.Тя е моят талисман. Обикновено я оформям в дълга плитка или като кок на върха на главата. Когато се подготвям за определен повод или играя тенис на маса, я завързвам на кок, за да ми е удобно“, споделя още 17-годишната Пател.

Това съвсем не е първият рекорд, който индийката поставя. Преди 1 година косата й е дълга 170 см и отново Гинес я обявява за тийнейджърката с най-дългата коса в света. С колосалните 190 см тази година Ниланши бие собствения си рекорд.