През последните няколко месеца наблюдаваме нарастваща тенденция в сферата на красотата и грижите за сияйна и добре подхранена коса. Принципът е следния – детокс програма за хубава коса. Hair detox-ът се състои в цялостното отстраняване на мъртвите клетки от скалпа, пигментните следи по косъма и всички химични и токсични елементи в косата. Това коренно прочистване е идеално преди да прибегнем към боядисване на косата с боя от естествени съставки и/или косата ни е мазна, изтощена и цъфтяща.

Как да го направим ли? Преди всичко е редно да приготвим почистваща смес от 3 сл натурална глина (Rassoul), 2 сл масло от мента с пипер и достатъчно вода, за постигането на хомогенна текстура.

Нанесете получения продукт върху корените, докато косата е мокра и оставете да действа в продължение на 20 минути. След това изплакнете обилно с вода, а след това третирайте косата с домашно приготвен серум от 2 сл ябълков оцет, 2 щипки масло от иланг-иланг (Ylang-ylang) и 50 мл вода.

Интересно, нали? За съжаление, малцина от нас осъзнават, че дори в био продуктите се съдържа химия. Мислим си че природните съставки са 100%, но това не е така. Напълно възможно е да сме алергични към натуралната козметика. Затова, нека помислим добре, преди да експериментираме за пореден път със своята коса. Уж в името на красотата.