Рита Хазан се грижи за блясъка и цвета на косата на едни от най-известните дами в шоубизнеса като Бионсе, Мадона, Кейти Пери, Мишел Пфайфър и сме сигурни, че пред салона й в Ню Йорк чакат за записване на час и не толкова известни жени, които искат да се докоснат до професионалните й умения на колорист.

За DailyMail Рита разкрива малки трикове за по-дълготраен цвят на косата, блясък и жизненост, както и грешките, които повечето жени допускат в грижата за косата си. Ето ги и тях:


1. Шампоанът е много важен продукт и трябва да се избира внимателно. Това, което правите под душа с косата и какъв продукт използвате оказва голямо влияние дали тя ще е по-трудна или лесна за оформяне и стилизиране след това. Продуктите, предназначени за боядисана коса, съдържат специфични съставки, които поддържат косъма здрав и хидратиран.

Използването в големи количества и прекалено често на сух шампоан не е препоръчително, защото уврежда косъма, запушва порите и води до изтъняване на косата. Уверете се, че миете косата си поне два пъти седмично.

2. Нещо, което често се подценява – защитата на косъма от топлината и слънцето. Винаги използвайте продукти със слънцезащита и защита от топлина при сушене и стилизиране.

Цветът, който фризьорката ви е направила в салона за красота, неминуемо ще избледнее, а от постоянното сушене със сешоар и оформяне с преса или маша, както и от слънцето, косата ще загуби от своя блясък. В такива случаи Рита Хазан съветва да използваме глос за коса (hair gloss), който ще придаде допълнителен блясък, здрав и лъскав вид на косъма.

3. Когато избирате нов цвят за косата си, огледайте се за жени, които са близо до вашата възраст, имат сходен цвят на кожата и са от същата етническа група. Това ще ви даде по-голяма визуализация как ще изглеждате с този цвят.

4. Сляпото следване на тенденциите е голяма грешка. Ако леопардовият принт е на мода, никой не се облича в леопардова шарка от горе до долу, нали? С прическата е същото – вземете най-доброто от тренда и го включете в косата си.

Ако посещавате колорист 2-3 пъти годишно, не се спирайте на цвят, който изисква честа поддръжка. Направете си нещо, което ще изглежда добре, когато косата израства.