#Спете върху коприна
Памучните калъфки за възглавници поемат влагата от косата ви, което я прави чуплива и суха. Ето защо коприната и/или сатенът са по-благоприятни за нея.

#Изплаквайте с филтрирана вода
Знаете ли, че вашият душ може да бъде причина за сухата и чуплива коса, както дори и за раздразнения ви скалп? Виновникът? Хлорът, разбира се. Поставянето на филтър под душа ще пречисти водата и ще предпази косата ви от негативното въздействие на флора.

#Хидратирайте косата в дълбочина косата 
Отделяйте поне веднъж седмично време, за да хидратирате и доставите необходимите овлажняващи субстанции на косата си. В аптеките лесно ще откриете хидратиращи маски или овлажняващи масла, каквото е кокосовото например, които ще подхранят косата ви и ще й придадат мекота, жизненост и блясък.

#Надхитрете чупливостта
Не сте фен на чупливата коса? Лесно може да се преборите с този проблем. Достатъчно е, след като измиете косата си с шампоан, да приложите балсам без отмиване и преди лягане да завъртите косата си на хлабав кок или плитка. На следващата сутрин ще се събудите с гладка и лъскава коса.

#Използвайте оцет
Ябълковият оцет има свойството да премахва замърсяванията от косата, като същевременно запазва нейния естествен блясък и мекота. Той също така запечатва кутикулата на косъма, запазва органичните масла и предотвратява появата на цъфтящи краища. Смесете една супена лъжица суров нефилтриран ябълков оцет в 120 г вода. След измиване с шампоан, изсипете сместа върху косата и оставите за една минута. След това изплакнете обилно.

#Гланцираща терапия за коса
Придайте на косата си мигновен блясък, като приложите гланцираща терапия. Тя затваря кутикулата, правейки косъма супер лъскав и гладък. Съществуват както безцветни, така и гланцове в най-различни цветове. Гланциращата терапия обикновено издържа до 4 седмици. Тя позволява да разкрасите видимо косата си, променяйки или не нейния цвят. Съставките, които включват продуктите, предназначени за гланциране на косата, са на органична основа. Те подсилват в дълбочина структурата на косата и запечатват вътрешноклетъчния цимент.