Сигурно всяка жена е седяла пред огледалото с прилепени към лицето длани, опъвайки кожата настрани и леко нагоре. „Ей, така искам да бъде!“ – гладка, без да увисва надолу. Е, ето така се получава с филъри.

Най-инвазивната процедура, която бях опитвала до момента, беше мезотерапия. Но годините, съсредоточеното целодневно изражение пред компютъра, формата на лицето и вида на кожата ми искаха нещо повече. И повечето не е филтър на снимката, за да залича бръчките и гънките, които ме карат да изглеждам угрижена и тъжна. Реших да пробвам процедура с филъри Neauvia.

Клиника в бяло

Очите ми преливат от бяло и чисто - бяло от плочките на пода до белите чехли на д-р Етугов – ето това е първото ми впечатление от клиника Естедерм. Когато избирате процедура с филъри, е добре предварително да огледате лицето си и да решите коя зона искате да третирате. Бях избрала назолабиални бръчки. Но това е избор на човек, който вижда лицето си в огледалото сутрин, докато си мие зъбите и се гримира. „Естетичната дерматология е философия!“ - ми казва доктор Етугов. И ми предлага да запълни малко скулите така, че долина на сълзите (хлътванията под очите) да не е толкова дълбока. Освен нея ми показва и какво ще се случи, когато третира назолабиални и бръчките около устата. Ами, да го случваме тогава!

Докато чаках, разглеждах брошури на други марки филъри. Защо да избера Neauvia? – питам д-р Етугов. Защото са възстановяващи, отговаря ми той. Медицински доклади показват, че при приложение на филърите Neauvia, които съдържат хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит, се образува повече колаген, отколкото при всеки друг филър с хиалуронова киселина и че тези филъри са сравними с продуктите, които са предназначени специално за стимулиране на образуването на колаген.

Не, не боли!

С тънка игла, от вътрешната горна част на устната, се поставя упойка. Така се обезболява горна устна, около носа, под очите и бузите. След тази упойка не усетих абсолютно нищо – нито убождането с иглата, нито инжектирането на филъра. Упойката хваща много бързо, а усещането след нея е сякаш имаш твърда маска върху лицето си.


Neauvia (Неувиа) Organic е първата линия органични филъри, които са толкова близо до естествените процеси в тялото. П
остига се желаният обем, без да се предизвиква компресия на околните тъкани и поради това винаги се получават естествени резултати. Не се наблюдава никаква миграция на имплантираното вещество в тъканите. Сещате се за онези ужасни снимки на лица с несиметрични скули или устни, които са в различни посоки, нали? При филърите Neauvia Organic се използва полимера полиетиленгликол (PEG, напълно се разгражда от организма), който създава различна в световен мащаб нова концепция за филър с хиалуронова киселина.  

Преди и след

Избираме Neauvia Organic Stimulate - продукт, който запълва и е с дългосрочна биостимулация.  Освен хиалуронова киселина съдържа аминокиселини глицин и L-пролин, които са основните съставки на колагена. Другите видове са INTENSE, FLUX, LIPS, RHEOLOGY и DELUXE.

Работи се първо от едната страна на лицето, след това от другата. Д-р Етугов ме моли да затворя очи, за да се отпусне контурът на лицето. „Когато ти кажа да ги отвориш, ще погледнеш в онзи ъгъл“. Ъгълът е на чистите, бели стени, разбира се. Когато се работи около устните, лицето трябва да е с леко вирната брадичка. В останалите случаи – в хоризонтална позиция.

Показва ми в голямото огледало лицето ми, след като е работил върху едната половина и разликата е очевидна. Запълнените скули изпъват кожата и придават много младежки вид.

От местата на убожане потича съвсем малко кръв. Нищо притеснително. Все пак сме в клиника – има памучни тампони, разтвори, обгрижват те...  Следва лек масаж, за да се разнесе филърът. Честно ли? Лицето, което ме гледа от огледалото, е много, много младежко. „Това ще бъде така поне година и половина. Твоята кожа е мазна, бориш се с пъпки, но мазната кожа се отблагодарява, като остарява по-бавно. Това е закон.“ Е, добре, може и да бъда благодарна, че съм имала някоя и друга пъпка в повече, но за сметка на това бръчките ще са по-малко!  

Накратко - когато годините дърпат надолу, филърите ще издърпат нагоре! 

Преди и 1 ден след процедурата

Снимка: Росица Николова