В духа на Великден и в духа на останалите яйца от кошницата, трябва да измислим какво още можем да направим с черупките на яйцата, които обикновено засилваме право в кофата за боклук.
Тъй като вече сте подхранили растенията си с достатъчно калций (който се съдържа в големи количества в черупките на яйцата), за да растат по-бързо и да цъфтят по-хубаво, е време да направите същото и с кожата си. Ако е склонна към изсушаване, то обезателно си направете маска за лице с яйчени черупки. Но внимание – само от небоядисани яйца или от яйца, боядисани с натурални оцветители.
Маска за склонна към изсушаване кожа
Начупете на много дребно яйчените черупки и смесете с белтък от едно яйце. Нанесете на лицето като внимавате черупките да не наранят кожата. Оставете да изсъхне, след което изплакнете с хладка вода.
Маска за зачервена и раздразнена кожа
Натрошете на ситно черупки от яйца и оставете да престоят в ябълков оцет за няколко часа. След това прецедете и нанесете на зачервените и раздразнени зони с помощта на памуче. Изплакнете след десет минути.