Грижите, които ако осъществяваме вечер, на следващата сутрин ще се чувстваме като преродени, са:

#Устните – преди да си легнете и да се потопите в историята на любимия ви роман, намажете своите устни със смес от вазелин, бадемово масло, капка зехтин и мед. Зехтинът може да бъде заместен с кокосово масло според личния ви вкус. 

#Косата – преди да си легнете намажете косата с кокосово масло. За разлика от повечето подобни продукти, то не е никак мазно и не създава усещане за неудобство. Сутринта изплакнете и измийте косата с обичайния ви шампоан. Косата ви е лъскава и жизнена.

#Очите – преди сън, намажете околоочната зона с предварително приготвена и изстудена смес от витамин е, алое вера и кокосово масло. На сутринта погледът ви ще бъде свеж и няма да има следа от подпухналост или тъмни кръгове.

#Кожата, жертва на нежелателната поява на пъпки. Ако вечер, след като махнете грима, видите, че на лицето ви е излязла пъпка (или ако по-принцип страдате от акне) – вземете една скилидка чесън и я обелете. След това трябва само да “намажете” проблемните зони с чесън и да оставите природата да си свърши работата. На сутринта пъпката ще е завехнала, а вие отново ще бъдете уверена в естествената си красота.

Внимание – чесънът е антибактериален, но не трябва да се прекалява, защото сокът му е много силен и може раздразни кожата. Слагайте по малко.