Козметичните компании предлагат много и разнообразни продукти за грижа за устните - балсами с алое, кремове с екстракти от екзотични плодове, гелове, обогатени с витамини и минерали и т. н. Всички те правят устните меки, пухкави и гладки. Но всъщност съвсем близо до нас, буквално на една ръка разстояние, и то ако ръката е протегната към кухненския шкаф, има много неща, които бихме могли да използваме за постигане на същия ефект.

Кои са кухненските разкрасители за устни?

Мед
Медът е една от суперхраните - питателен, полезен, а и вкусен. Той е най-доброто средство, което бързо може да направи устните меки, а и действа антисептично. Достатъчно е само да поставите дебел слой върху тях и да постоите известно време така. От топлината на устните медът се втечнява и започва да тече, така че или си пригответе мокра кърпичка, или се пригответе да се облизвате от време на време. 

Грис
Суровата грис се смесва с малко вода, така че да се получи средно гъста кашичка. Заради твърдостта на варивото, масажът с грис върху устните има лек пилинг ефект. Така ще отстраните мъртвата кожа от повърхността на устните си и те ще станат гладки. Масажът подобрява и кръвообръщението. След няколко минути кръгообразни движения устните придобиват цвят, все едно сте нанесли слой червило. В миналото жените често са хапели устните и са щипели бузите си, за да се сдобият бързо със свежа червенина.

Зехтин
Зехтинът има омекотяващо и подхранващо действие върху устните. Достатъчен е тънък слой, който да престои на устните, и след няколко минути ще усетите промяната.

Кисело мляко
Поставете една супена лъжица кисело мляко върху филийка хляб и оставете за няколко минути, за да попие влагата. Върху филията остава кисело мляко, което е с плътна консистенция. Намажете го на устните. След като изсъхне, разтъркайте леко с хавлиена кърпа. По този начин ще премахнете малките кожички, които се появяват, когато устните са напукани.

Краставица, ябълка и авокадо
Но не, не трите заедно. Просто може да използвате всеки един от тези плодове, за да хидратирате устните си. Трябва само да отрежете парче и да обтривате устните 5-7 минути. Така в тях ще проникне достатъчно плодов сок, богат на витамини и минерали, който ще ги овлажни.