Най-важното, когато отивате да релаксирате на плажа, е слънцезащитният продукт. Той може и да не ни разкрасява, но ни осигурява здраве, и то в дългосрочен план. Шапка (или тюрбан) и слънчеви очила също ще ви предпазят от силното слънце. В случай, че не искате да ви разпознаят на плажа, ще послужат за добра маскировка.


Но все пак. Ако не искаме да сме напълно nude на пясъка и се нуждаем от леки корекции за по-добро самочувствие, ето няколко хитринки, с които добрият външен вид няма да е мираж.

За кожата на лицето
Кремообразна пудра с цвят и слънцезащитен фактор (например Bioderma, Avene) може да коригира леките несъвършенства на лицето ви, без да рискувате да се разтече от силните слънчеви лъчи. Няколко нанасяния с четка на компактна пудра също са добро решение (например Double Wear Stay-in-Place Powder Makeup SPF 10, M.A.C. Pro Longwear SPF 20 Compact Foundation, Shiseido Sheer and Perfect Compact Foundation SPF 21). Важното е да не се прекалява, защото въпреки добрата технология и разработки, топлото време и потенето все още са предизвикателство за козметичните продукти. ВВ кремовете също имат варианти със слънцезащита (например Face SPF 30 Unscented Matte Tint Natural BB Cream на Coola) Тежката артилерия са фондьотените със слънцезащитен фактор. Освен че предпазват от слънцето, те имат лека текстура (Neutrogena Healthy Skin Enhancer SPF 20, Clarins Skin Illusion Foundation SPF10 и др).

За миглите
Дори да не предвиждате да влизате във водата, е добре на плажа да сте с водоустойчива спирала. Очите може да се подразнят от слънцето и песъчинките и това да ги провокира да сълзят. Не искате заради такова дребно нещо, като една песъчинка, да си развалите грима, нали?

За устните
Ако държите на червилото, изберете висококачествено такова. Заради високите температури кожата ни е доста по-податлива на алергии и възпаления. На всяко раздразнение реагираме в пъти по-активно, отколкото това се случва през есента и пролетта например.


Глос (Nivea Lip Care A Kiss of Shine, Laura Geller Mini Shine and Shield SPF 15) с телесен цвят i SPF  ще е напълно достатъчен, за да придадете на усмивката си още повече очарование.

За ноктите
Независимо дали сте на почивка край морето или ходите на плаж на басейн, е хубаво маникюрът ви да е дълготраен и да запазва наситения си цвят. Затова изборът на гел или ши лак е добър избор. Разгледайте и различните предложения за модели маникюр, които са подходящи за морската почивка.