Обяснимо е женското старание да изглеждаме по възможност добре навсякъде като подчертаем красотата и прикрием несъвършенствата си. Особено внимателни трябва да бъдем на работното място да не прекалим в желанието да впечатляваме хората с екстравагантната си външност. Има начин да бъдем стилни, красиви и вдъхващи доверие в офиса като спазим правилото за умереност във всичко - особено в грима. Маниерът, по който се гримираме за работа е особено важен за успеха на нашите контакти с бизнес партньори, потенциални клиенти, служители от по-висши инстанции и т.н. 

Използвайте фон дьо тен и пудра

С тях бързо се изравнява тонът на лицето и шията, когато са избрани правилно. Колкото по-близо до естествения ви тен са на цвят, толкова по-добре. Използвайте тестерите и когато сами не се ориентирате кой нюанс е подходящ за вашия цвят кожа, разговаряйте с консултантите. Целта ви е да вземете фон дьо тен с цвят, който е най- близък до кожата на лицето ви. 

Руж на скулите за свежест

Избягвайте ярките цветове руж. Пробвайте розови и прасковени нюанси.  Достатъчно е нежно да прекарате четката 2-3 пъти по горната част на скулите, за да придадете на лицето си по-свеж вид. Проба при избор на руж направете върху фон дьо тена, който използвате.  

Гримът на очите е най-важен

Обърнете специално внимание на сенките и очната линия. Колкото по-близо до цвета на очите ви са сенките, толкова по-добре. Широката гама от цветове са много атрактивни за дискотека, за купон, но не и за офиса. Избирайте сенките според цвета на очите ви. Това може да видите в галерията с визии от стилист гримьор на SEPHORA за това лято. След сенките нежно очертайте с молив контура на очите. Колкото по-дебело сложите очната линия, толкова по-зле. Имиджът на "фатална" жена не ви е нужен при делови разговори, сделки и преговори. Завършете с подчертаване на миглите с черна спирала.

Накрая червило 

Не използвайте ярко червено червило когато отивате на работа. То е много въздействащо и впечатляващо, но за офиса пробвайте розови нюанси или гланц за устни. Гримирайте се дискретно и умерено. Така ще изглеждате чудесно и ще вдъхвате повече доверие.

Независимо колко свободолюбив дух имате и смели артистични хрумки, подхождайте към деловия грим за работа с мярка - пастелни цветове, деликатно нанесени на лицето.