Следват основните правила как да се гримираме, за да изглеждаме винаги превъзходно на снимки.

#Преди всичко е редно да използваме основа, която да изравни тена и придаде светло излъчване на лицето. Благодарение на съвременните технологии, продуктите, които намираме в специализираните козметични магазини, съдържат елементи, които отразяват добре светлина, така че лицето да сияе.

#След това да акцентираме линиите на лицето с руж. За предпочитане е да използвате матови вариации на blush, така че лицето ви да не блести твърде много на снимките и да не се получи обратен ефект – кожата ви да изглежда мазна.

#Ако се питате дали да нанесете пудра на лицето, отговорът е: “Да.” Само че за снимки се препоръчва цветната акрилна пудра, която маскира зачервяванията по кожата. Този вид козметика отразява светлината, омекотява чертите на лицето и му придава свеж вид.

#Когато ви снимат, за предпочитане е т.нар. “естествена” светлина. Ако фотосесията се провежда в студио, уверете се, че фотографът, който сте избрала разполага с необходимото оборудване – съществуват прожектори, чиято светлина възпроизвежда естествената.