Следват основните правила как да се гримираме, за да изглеждаме винаги превъзходно на снимки.

#Преди всичко е редно да използваме основа, която да изравни тена и придаде светло излъчване на лицето. Благодарение на съвременните технологии, продуктите, които намираме в специализираните козметични магазини, съдържат елементи, които отразяват добре светлина, така че лицето да сияе.

#След това да акцентираме линиите на лицето с руж. За предпочитане е да използвате матови вариации на blush, така че лицето ви да не блести твърде много на снимките и да не се получи обратен ефект – кожата ви да изглежда мазна.

#Ако се питате дали да нанесете пудра на лицето, отговорът е: “Да.” Само че за снимки се препоръчва цветната акрилна пудра, която маскира зачервяванията по кожата. Този вид козметика отразява светлината, омекотява чертите на лицето и му придава свеж вид.

#Когато ви снимат, за предпочитане е т.нар. “естествена” светлина. Ако фотосесията се провежда в студио, уверете се, че фотографът, който сте избрала разполага с необходимото оборудване – съществуват прожектори, чиято светлина възпроизвежда естествената.

#Сенките за очи играят основна роля в модния и фотографски грим. Съветваме ви да избягвате светлите или пастелни нюанси, защото със светкавицата цветовете избледняват и на снимката ще изглежда сякаш не носите грим – следователно изражението ви ще е бледо - неизразително. 

Съвет: За да избегнете образуването на сенки по лицето ви съветваме да не слагате грим под очите.

#За снимки очната линия и спиралата са задължителни. Те ще придадат онзи елегантен и драматичен вид на очите, които на свои ред ще бъдат забележителни.

 

#Устните и червилото. Преди снимки ви препоръчваме да положите необходимите грижи за своите устни. Ден преди снимките, ексофирайте ги и ги намажете с хидрататен крем. По този начин червилото, което ще сложите по време на снимките ще стои изключително добре. Говорейки за червило препоръчваме ви да изберете нюанс, които да по-тъмен от обичайния, който използвате. 

#Във връзка с предварителните разкрасителни стъпки, преди снимки, не забравяйте за своята усмивка. Ако е необходимо избелете своите зъби, за да бъдете ослепителна. Също така преди фотосесията да започне, не забравяйте да си измиете зъбите, за да се чувствате комфортно.