Изкуствените мигли на цял ред са подходящ вариант, ако собствените ви мигли са къси или светли на цвят и трудно се забелязват без грим. С малко тренировки съвсем спокойно може да ги поставяте бързо и лесно в домашни условия. Други модели са с допълнителни ефекти - с камъни, удължени краища, тип пеперуда, с пера, цветни и т.н. Те са подходящи за специални случаи, вечерни излизания, партита и купони. 

Как се поставят и поддържат изкуствените мигли днес ни съветва Симона Недева от Студио Грим

Как се поставят

По дължината на миглите се поставя специално лепило с апликатор или тънка четчица. След това миглите внимателно се залепват по ръба на клепача. Важно е това да стане максимално близо до реда, на който са естествените ресни, за да не се получават два реда.

За преливане се използва и слой спирала. Притиснете изкуствените мигли в основата леко с пръсти или с тъпия край на пинсетите, за да ги залепите добре към кожата.Изкуствените мигли придават дължина и обем. Нормално е в началото да ги усещате като външно тяло и да изпитате лек дискомфорт – върховете им да ви гъделичкат по клепача или да ви тежат. За максимален ефект и удобство, може да се намали дължината им, така че да пасват точно на дължината на клепача. Ако миглите са ви дълги, също може да ги подкъсите, като леко изрежете връхчетата им. 

Как се поддържат
След поставянето на такива мигли е препоръчително да се използва очна линия, молив или сенки. С тяхна помощ ще се прикрие линията, която остава видима.

Миглите се свалят лесно с топла вода или дегримьор. Просто ги хванете от външния край и леко издърпайте. Добре е да ги почистите от грима преди да ги приберете в кутийката. Изкуствените мигли могат да се използват многократно. Най-важното е по тях да не остане засъхнало лепило,което да попречи на повторното им залепване. Може спокойно да ги използвате, докато пазят формата и декорацията си.

Колко издържат
Целите мигли може да поставите само за няколко часа, за да сте с атрактивна визия за купон, парти или среща.