Всички с нетърпение очакваме лятото да дойде. А когато е време за море, бързо слагаме в чантата любимия си бански и лосиона против изгаряне и хукваме към плажа. Но това, което трябва да знаем е, че както полагаме грижа за кожата си през лятото, така и косата има нужда от внимание и защита.

Освен кожата и косата гори от лъчите. Солената морска вода допълнително я изсушава и уврежда. Връзването на опашка и стоенето под чадъра не са достатъчни да я предпазят.

Да укротим косата си след плаж също е трудна задача. Знаем, че лятото е много трудно да запазим естествената й форма, цвят и блясък, заради слънчевите лъчи и солената вода. Но не е невъзможно. Просто следвайте тези няколко трика, ако искате косата ви да сияе през най-топлия сезон от годината:

Преди да отидете на плаж втрийте по цялата дължина спрей за коса против изгаряне със слънцезащитен фактор. Дръжте я вързана високо, за да може и контактът със солената вода да е минимален. По този начин не само предпазвате косата си от увреждане, но и запазвате и цвета й по-дълготраен (важи предимно за боядисаните коси).

След плажа задължително измийте косата си с шампоан и маска, за да бъде тя лъскава и мека. Избягвайте сешоара лятото. Поради високите температури косата ви ще изсъхне много бързо и без да я сушите допълнително.

Много е трудно, когато сме на море, да запазим косата си в желаната от нас, без да бухва или да се къдри. Има един специален трик, ако искате да избегнете наелектризирането на косата си. Преди да излезете навън просто я намажете с балсам, като не го отмивайте изцяло. Така косата ви няма да бухне и ще запази естествената си визия.

Прилагайте тези няколко стъпки и вие и вашата коса сте напълно готови за лятото!