Съставки:
1 чаена лъжица активен въглен
½ чаена лъжица глина бентонит
1 чаена лъжица желатин
2 чаени лъжици вода

Смесете водата и желатина в съд, подходящ за микровълнова фурна. След това добавете активния въглен и бентонита (може да намерите в био магазините). Гледайте последните две съставки да не се допират до метални предмети или съдове като лъжици, купи, мерки. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Сложете в микровълновата първо за 10 секунди, разбъркайте и сложете за още 10 секунди.

Важно е преди да нанесете маската на лицето да изчакате малко, защото е гореща и сме сигурни, че не искате да си изгорите лицето. Пробвайте на малък участък преди да сложите на лицето.

Бъдете внимателни при нанасянето – добре вържете косата си и не слагайте върху веждите, защото има опасност да премахнете желаното окосмяване.

Снимка: istockphoto.com

Нанесете маската върху чиста и суха кожа. Изчакайте да изсъхне напълно. Добре е да сложите по-тънък слой понеже изсъхването на конкретната черна маска е по-бавно от обикноветото, с което сме свикнали.
Остава да я обелите и да направите пилинг на лицето. След това изплакнете с хладка вода, подсушете и ако вкъщо имате кокосово масло, може да нанесете тънък слой, който ще осигури антибактериална защита на кожата и на порите, които току-що отпушихте.

Бонус съвет: Ако усетите, че сте нанесли от маската върху косата или веждите, или самата консистенция ви опъва много на кожата и е некомфортно, винаги можете да я измиете с вода.

Източник: dearcrissy.com