По всичко изглежда, че красивата рускиня си има всичко – успешна спортна кариера, известно гадже, прелестно тяло, дълга руса коса. И всичко това е постигнала до 30-годишнината си. Как да имаме точно това известно гадже (Енрике Иглесиас) ще е малко трудно да ви посъветваме, но за останалото самата Анна Курникова разказва.

Сигурно няма да останете учудени, че бившата номер едно в тениса ограничава храната си като включва в менюто само здравословни изкушения, а основният трик, който й помага да запази теглото си идеално, е контролът на порциите. Анна си позволява да похапва почти всичко, но гледа да не прекалява. Естествено, че и тя си има своите нездравословни дни, в които си похапва бургери, пържени картофки, пица и шоколад.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Още по-неучудваща ще ви се стори информацията, че любимата на Енрике Иглесиас добавя към диетата си и солидна подготовка във фитнеса. 4 пъти в седмицата тя тренира по 45 минути кардио упражнения, плува и разбира се прави по някоя и друга партия тенис на корт.

Най-голямата й тайна за красота е… сънят

"Достатъчно количество сън – това е формулата, за да се чувствам добре, за да се чувства добре моят мозък и тялото ми. Без задължителната 8-часова доза сън не мога да преживея деня пълноценно. Магическата формула за красота за мен се свежда до достатъчно сън, упражнения и правилно хранене”, споделя красивата блондинка пред британския вестник The Mail on Sunday.

Курникова обича да ходи без грим, но без едно нещо не може…

Във Флорида, където тя живее с приятеля си Енрике е много горещо, затова Анна предпочита в ежедневието да бъде естествена и не използва грим. Прибягва до него само, ако се налага да се появява на публични събития, вечери и коктейли. Нещото, без което не може обаче е любимият й парфюм на Yves Saint Laurent.

Талантливата тенисистка изобщо не си пада по пазаруването и особено по новите фешън неща. Не обича да мисли дълго време какво да облече, нейният стил категорично е класическият.