Едно от най-важните неща при боядисването на кичури е прецизността при разделянето на косата на сектори. От това зависи балансът между цветовете и изграждането на оптически обем в косата. За тънки кичури често се използва силиконова шапка, в която има точно обособени сектори за изваждане на кичури, така че те да са равномерно по целия скалп. При по-широките кичури се използва фолио, а косата се разделя предварително на сектори с помощта на шипки, тип щъркел. В този случай професионализма и точното око на фризьора са от особено значение. 

От Испания обаче идва една нова тенденция в начина на разполагане на кичурите. Тогава скалпът се разделя на триъгълни сектори, подобно на циферблат, като през един се нанася различен цвят. Получава се интересно, и най-важното естествено преливане. 

Кичурите се увиват във фолио или пък се навиват на охлюви. Някои коафьори наричат тази техника "Торта". Но да не слагаме допълнителни калории към новата си, свежа визия.