Течната очна линия обикновено се предлага с два вида накрайник - маркер и четка. Поставянето на очна линия на горния клепач определено е прецизна дейност, но с малко повече практика, движението се отработва, ръката свиква и вече не е толкова трудно. Този вид грим може да придаде много изразителност на погледа. Очната линия не е подходяща за дами, които имат по-ниско паднали клепачи. Тя би направила погледа им още по-смръщен, а и линията повече ще цапа и по-често ще се размазва, отколкото да краси.Свържете пунктира
Това е най-лесната техника, която може да следвате и да сте сигурни, че гримът ви ще бъде перфектен. Не изтегляйте линията с едно движение, защото рискувате да сбъркате някъде по цялата дължина. Нанесете къси чертички, които след това ще свържете една с друга. Формата на очната линия, посоката, дебелината и дължината й във външния ъгъл са различни, в зависимост от формата на окото и личните ви предпочитания.

Суха очна линия лепенка
Сухата очна линия лепенка е за дамите, които не могат да се доверят на прецизността на ръката си, но въпреки това искат да имат този грим. Готовите лепенки просто се поставят на горния клепач. Ако сбъркате, просто отлепете и опитайте отново.


Издължена очна линия с триъгълник по средата

Един алтернативен вариант за смели дами.  След като нанесете очната линия по дължината на клепача, изтрийте малък участък по средата и оформете като триъгълник. Получава се много закачлив ефект, когато мигате.