Ако всеки ден отделяте по 3 минути, за да осъществявате подобаващо упражненията, които следват, няма да ви е необходим лифтинг.

#Започваме с челото
Настанете се удобно, затворете очи и сложете пръсти над веждите с лек натиск. Щом сте се позиционирали добре, започнете да правите движение като това, което е, когато вдигате вежди. Придържайки веждите "на място" и правейки това движение упражнявате еластичността на кожата на челото. Повторете 10 пъти.

#Скулите
На същия принцип както с челото, придържайте бузите с пръсти, които позиционирате на нивото на скулите. След това повторете 10 движения сякаш се усмихвате.

#Шията
Всяка жена си мечтае за гладка и стегната кожа на лицето и шията. За разлика от мъжете отпусната кожа на нивото на шията е много по-изразено при нас – дамите. Недопустимо би било ако не полагаме необходимите грижи, за да предотвратим това. Упражнението, което следва ще ви се стори, може би, странно, но е ефективно.

Седнете удобно и облегнете главата назад, позиционирайте долната устна върху горната и задръжте така за 3 секунди. Повторете 10 последователни пъти. Щом усетите напрежение и опъване на нивото на шията – това е знак, че го правите добре.

#Устните
Да, в интеreс на истината и ние се учудихме, когато нашия визажист ни обясни, че е редно да упражняваме и устните. Движението е много лесно и приятно. Изправете гърба, вдигнете брадичката и с устните правете движението сякаш ще целунете някого– повторете десет пъти.

#Зона около очите
За да забавим нежеланата поява на т.нар. бръчки "пачи крак" е редно да се грижим и за контура на очите. Как? Мигайки бързо в рамките на 20/30 секунди, като най-добре е след всеки десет да српем и с върховете на пръстите да потупаме леко конкретната зона (контур и клепачи).