Стойката

Дръжте гърба изправен и леко извит назад, раменете изпънати, а брадичката вдигната. По този начин не само ще подобрите стойката си, но и ще усетите въздействието на тази поза върху самочувствието ви. Не вярвате? Опитайте. Ако е необходимо, упражнете стойката няколко пъти пред огледалото.

Райетата

Всички знаем, че хоризонталните райета на са идеалният избор, когато искаме да издължим силуета. В интерес на истината и вертикалните не са най-доброто решение. По-добре е да заложите на друг вид “геометрия” - избирайки модели с V-образни деколтета, с вертикални плисета или плухи. Принтът не винаги е решението, за да скрием своите привлекателни недостатъци.

Цветовете

Да, черното е основният цвят, който скулптира силуета, но за да не изглеждаме като служител на траурна агенция, хубаво би било да въвеждаме други цветове в гардероба си – синята, сивата и кафявата палитри са добри варианти. Избягвайте ярките цветове или бялото, красиви са, привлекателни също, но привличат вниманието точно там където не трябва.

Аксесоарите

Тайната на аксесоарите е, че ако ги използваме правилно те мога да правят чудеса.
Дали ще изберете дебел колан, за да подчертаете талията или обемно бижу, което ще акцентира деколтето, отвличайки вниманието от друга част на тялото – няма да сбъркате. Важното е да познавате добре тялото си и да осъзнавате кой са вашите недостатъци, така че с помощта на аксесоарите на направите от дефекта – ефект. Да не забравяме и високите токчета, които играят основна роля в оформянето на женския силует. Колкото по-високи са те, толкова по-фина ще изглежда фигурата ви.

Обемите

Заблуждаваме се мислейки си, че носейки широки дрехи успяваме да скрием своите недостатъци. Грешка! Същото се отнася и за дължините. По-дългите дрехи не издължават силуета. Ако имате по-широк ханш, избягвайте дългите до бедрата сака, изберете модел, който да е до талията. Ако краката са ви по-пълни, заложете на поли точно над коляното. Широките блузи също не са решение за дамите с по-голям бюст или широки рамене. Залагайте на правите кройки, тези, които ще прикрият по най-естествения и стилен начин малките недостатъци по тялото.