Когато домашните маски са приготвени от натурални съставки, те могат не само да ни направят по-красиви, но и да направят деня ни по-вкусен. Шоколадът прави кожата мека, но е и вълшебно, топящо се в устата удоволствие. Киселото мляко стяга порите, но е и добър избор за закуска. Медът е най-доброто средство за пилинг, но и за подслаждане в ранния следобед. 

Предлагаме ви 3 маски, с които може да намажете лицето си и да се разкрасите, или пък просто да похапнете. Вие избирате. 

Шоколадова маска за идеално мека кожа

1/3 ч. ч. натурално какао

1/4 ч. ч. мед

3 ч. л. сметана

2 с. л. овесени трици

Смесете всички съставки, докато получите хомогенна, гладка каша. Съвсем спокойно може да опитате маската преди да я сложите върху кожата си. Намажете лицето и шията и оставете да подейства за 15 минути. Изплакнете с хладка вода и подсушете. Кожата става невероятно мека и дори няма нужда да слагате дневен крем след това.

Снимка: iStock


Невероятно нежна маска с папая

Половин папая (без семена и ципа)

¼ ч.ч. кисело мляко

2 с. л. розова вода

Съставките се смесват в малка купа. Маската се нанася върху почистена и суха кожа. Престоява на лицето 15 минути. Измива се със студена вода.  

Ако искате да хапнете от маската, трябва да използвате розова вода, която е подходяща и за кулинарни нужди.  

Снимка: iStock

Медена маска с кисело мляко за мазна кожа

1/2 ч. ч. кисело мляко

1/4 ч. ч. овесени ядки

1 с. л. мед

лимонов сок

Смесете всички съставки в малка купа. Намажете получената каша върху почистена кожа с пръсти. Оставете да подейства за 15 минути. Измийте с топла вода. Ако остане част от маската, може да я хапнете за закуска или за десерт.