Като най-голям орган, кожата покрива между 1,5 и 2 кв. м. от тялото. А чрез порите организмът ни "диша". Тези същите имат свойството да изхвърлят, но да абсорбират токсини, които вредят на здравето ни. Затова детоксикацията на епидермиса е особено важна.

Кои са причините за натрупването на токсини в организма?
Много са, но основни са - недостатъчният прием на вода и течности в ежедневието, липсата на движение също оказва своето влияние, нездравословното хранене (при меню, богато на мазнини и по-специално наситени мазнини), често боледуване и недостиг на витамини. При спазване на правилен хранителен режими много от токсините се изхвърлят по естествен път, но за съжаление част от тях остават в тялото.

Ключова стъпка в неутрализиране на отровните вещества в тялото е пречистването на кожата. Идеалният метод? С топла вана, обогатена с натурални соли от Мъртво море на AHAVA.

Препоръчителна продължителност? 15-20 мин., след което вземете душ, нанасяте лосион за тяло и се отдавате на релакс. AHAVA специалистите съветват да направите поредица от 10-12 вани в рамките на един месец (2-3 вани седмично), за да постигнете желания ефект. Имайте предвид, че при високо кръвно налягане или бременност е хубаво да се консултирате с лекар.