През есента на 2011 г. на красотата на очите ще се обръща особено внимание. Естественият грим с ефект nude (голота, все едно си без грим) остана далеч в лятото. Сега смело настъпват златистите цветове и опушените с грим очи. Драматичният поглед ще бъде особено актуален през този сезон. Колкото повече театралност има в очите ви, толкова по-добре.

Направата на опушен или котешки грим обаче не е за всеки. Изисква определени умения, палитра от гримове, четки, а дори и време. Затова идеята на Dior за лепяща се очна линия, която продава особено драматична визия на окото, определено попада точно в десетката. По този начин гримът, представен на ревютата на есенно-зимните колекции на марката сатва достъпен за много хора.

Лепенките са специално създадени от гримьорите на марката. Като резултат клепачите ви ще се сдобият с равна, прецизно поставена очна линия, върху която не проличава всяко трептене на ръката. За по-смелите има варианти с камъни Swarovski.

Комплектът стикери на Dior включва:
- 2 стикера в черно, 1 в сиво с кристали, 1 с бял кристал, плюс специално лепило.

грим

Лепенката внимателно се отделя от силиконовата си подложка. Върху клепача по линията на миглите се слага малко лепило, а върху него стикерът. Клепачът трябва да е предварително почистен и сух, без грим или следи от вода, тоалетно мляко, дегримьор и друго. След като е оставил отпечатък, стикерът внимателно се отлепя и отново се постави върху силиконовата подложка. Може да се използва още веднъж.


Използването на готови стикери за сенки, маникюр и червило става все по-тенденциозно. Технологиите са различни – от типа на лепенките и от типа на временните татуировки. Но смисълът на всички е един и същ – по-голяма прецизност и по-лесно и бързо поставяне.