Всички са влюбени в Ема Стоун. Тя просто е една от онези звезди, които веднага ти стават симпатични. Ема изгря, без да подразни дори и най-отегчените от звездите – може би това се дължи на блясъка в очите й, на луничките или на тази толкова чаровна откровеност и непосредственост - без никаква излишна поза. Каквато и да е причината, факт е, че Ема бързо се превърна в любимка на публиката и медиите, а и на киноманите - например с чудесната роля в "Южнячки" преди време, а и не само там.

Но... всяка звезда си има своите тайни за красота, малки комплекси и неща, които не си харесват, а всичко свързано с Ема е повече от любопитно. Пред refinery29.com тя споделя каква е тайната за добрия й външен вид, кой е любимият й цвят боя за коса и други любопитни подробности – от самата нея:

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Винаги ли си харесвала луничките си?

Не, не особено. Когато бях тийнейджър ги покривах със спрей за изкуствен тен. Последният път, когато си направих тази процедура, беше за „Златните глобуси”. Харесвам се с тен, обаче ако прекаляваш, след известно време изглеждаш като болен от проказа.

Колко време, грижи и внимание отделяш на кожата си? Фен ли си на защитните фактори в продуктите?
Да, ползвам такива с доста голям защитен фактор. Всъщност грижата за кожата е много интересна тема за мен, защото имах ужасно акне, когато бях на 17 – причината беше хормонална. Бях на “Accutane” заради него. След два месеца спрях да го вземам и от тогава кожата, устните и очите ми са ужасяващо сухи. На 20 пак се сдобих с акне – този път причината беше стрес. Тогава снимах филма „Easy A”, а екипът - много мило от негова страна - „замаза” дигитално проблемната ми кожа. Но осъзнах, че да имаш кистозно акне, е доста притеснително и изтощително чисто психически. Затова чисто биологично ми е много любопитно да разбера какви са причините за акнето, как се лекува… Чакайте. Защо говоря за това? Какво ме попитахте?

За защитния фактор?
Да, бдителна съм в грижите за кожата си – това включва и защита от слънчевите лъчи.

Каква е обичайната рутина в поддържането на кожата, която следваш, когато си на снимки?
Ами, доста съм непостоянна с продуктите, които ползвам. Това е част от проблема. Трябва да работя в магазин за козметика, защото искам да пробвам всичко ново, което излиза на пазара. Харесва ми. През повечето време използвам сапун Cetaphil и после разни продукти, които дерматолога ми е предписал, накрая лосион Elta. Иска ми се да ползвам само един продукт, но очевидно в моя случай не би бил достатъчен.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Виждали сме те с различни и все прекрасни цветове на косата. Кой ти е любимият?

Много съм бяла, косата ми е руса, но я предпочитам по-скоро рижа. Харесвам се в червен цвят. Независимо от факта, че иначе съм напълно естествена блондинка.

Сама ли избираш как да изглежда косата и как да те гримират за събития?
О, не! Моето трио "добри феи" е причината да изглеждам като нормално човешко същество без значение от обстоятелствата. Петра Фланъри е моят стилист, която е най-добре облечената жена на света - това е ясно на всички. Никога не ме насилва за нищо, но според мен тя е гениална. Рейчъл Гудуин и Мара Рожак се грижат за грима и косата ми от доста отдавна. Тримата работят наистина добре заедно… не знам колко помагам с моите предложения. Казвам например „Днес мисля, че мога да си сложа мигли!”, а Рейчъл отговаря „Не, по-добре не.” Или казвам на Мара „Трябва да направим кок”, отговорът е „Хмм… не, ще направим конска опашка.” Така че… вярвам им много.

Какво ще кажеш за ежедневния си грим? Кои са трите ти любими продукта?
Обикновено малко фондьотен, пудра и спирала. И много хидратиращ крем. Слагам си по няколко пъти на ден.

Слагаш го върху фондьотена?
Да, върху всичко, с което съм намазана в момента. Не знам дали изглежда странно, но така или иначе го правя – кожата ми е много суха и се напуква. Много е зле. И това кафе наистина помага… така че, да, хидратирам често.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Кой е най-добрият съвет, който ти е дала Рейчъл?

Веждите! Тя винаги ги рисува много внимателно. А и тя вижда лицето ми по съвършено различен начин от този, по който си го виждам аз – затова прави неща, които аз никога не бих се осмелила да пробвам. Все ми се струва, че прави очите ми различни – не каквито си ги знам аз… наистина е страхотно, тя е истински артист.

Ти рисуваш ли си веждите, както ги прави тя?

Да, имам необходимите цветове – прави се със сенки за очи, затова просто попълвам празните места.

А какво правиш, когато ти избие пъпка?
Обикновено използвам палмово масло. Не мога да рискувам с кой знае колко агресивни продукти, защото се обривам. Кожата ми е много чувствителна. Винаги, когато се влоши, ходя на дерматолог за инжекции с кортизон. Те са страхотни. Направо чудо. Но и малко страшни, защото иглата е насочена към лицето ти… е, без болка, няма сполука.

Обратно на косата. Харесваме буклите ти. Имаш ли някаква тайна, за да ги поддържаш?
Не. Не! Изобщо не се справям добре с косата си сама. Нямам идея какво да я правя. Не е забавно изобщо. Харесвам си я, само когато съм ходила на фризьор. После се опитвам да спя като Мария Антоанета колкото мога по-дълго (смее се).

Естествената ти коса права ли е?
Да, като дъска.

Миеш ли я всеки ден?
Да, трябва. Е... не трябва, но я мия често, защото не искам да изглежда като удавен плъх. Това е истината.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Как поддържаш фигурата си? Тренираш ли?

Ами, така да се каже, съм родена с тялото на 10-годишно момченце. Дълги години си мислех  „Моля те, нека получа някакви извивки на тялото си!” Но това така и не стана. Така че… така си изглеждам. Сигурна съм, че с годините това ще се промени, но да, имам момчешка фигура. Тренирам, когато снимам филм – например за „Човекът паяк” – наемат ти треньор, което е страхотно. Но ако няма някой, който да ми крещи да тренирам, не го правя. Не ми допада особено. Харесвам пилатес например – прави ме щастлива. Но всичко останало ми разваля настроението – да вдигам тежки неща над главата си… Мразя го.

Подбираш ли роклите си така, че да създават илюзия за извивки?

Мисля, че по някое време се отказах от тази идея. Няма как да се получи. Затова обличам онова, което ми хареса в момента. Нямам илюзии. Иска ми се, бих убила за малко извивки, но това е положението.

Очевидно си много земно момиче. Не ти ли е трудно да се запазиш такава в Холивуд?
Имах подобна параноя през последната година. Чувствам, че автентичността ми се изплъзва между пръстите. Мисля си „О, боже! Ще полудея!”. Все още не съм напълно луда, но съм.. поне малко. Много време си мислех, че бих могла да бъда журналист, защото е близо до актьорската професия… мислиш за хората и за начина, по който функционират, мислят, действат. Но през цялото време се редактирам и накрая просто смачквам и изхвърлям страниците, които съм написала. Така че проблемът с интервютата и показността в тях е, че винаги и веднага ми се иска да кажа „Мненията ми не са финални! О, боже, защо казах това?” През цялото време. Затова, не се тревожи, ще изпадна в паника в секундата, в която напуснеш стаята.