Яйчните крем-маски за лице имат уникалното свойство да изчистват порите на лицето и да подхранват и тонизират кожата. Те я даряват не само с нежност и красота, но й доставят безценни вещества, с които възвръщат нейния младежки блясък и мекота.

Белтъчна крем-маска за широки пори и суха кожа

Достатъчно е само да си набавите: 1 яйчен белтък, 1 ч.л. крем за лице за суха кожа и 1 щипка стипца на прах. Белтъкът се разбива на сняг. По малко се прибавя кремът и се бърка. Поръсва се стипцата, като сместа отново се разбърква.

Кремът изчиства, свива порите и избистря тена на кожата. За да се постигне желаният ефект, е необходимо кремът да се нанася всеки ден на добре почистено лице.

Жълтъчна крем-маска за суха кожа

За да си го приготвите, са ви нужни: 1 яйчен жълтък, 1 ½ кафена лъжичка мазен крем и 5-10 капки лимонов сок. Жълтъкът се разбива с лимона, след което се прибавя кремът. Крем-маската трябва да престои на лицето 1 час, след което се измива с топла вода.

Ако кожата е много нежна и чувствителна, лимонов сок не се препоръчва. Може да се направи и лек пилинг, като полузасъхналият крем се разтрива активно с пръсти няколко минути, след което се попива с памуче, напоено в тоалетна вода.