През 2016 г. в Австралия беше направено проучване, за да се открият кои са „най-сексапилните спортове“. Тенисът, плуването и плажният волейбол заемат челните места, а в дъното остават боксът и ръгбито. А най-долу, с огромно изоставане, е голфът – най-неатрактивният спорт на света. По всяка вероятност обаче хората, които са гласували, не са виждали Пейдж Спиранак.

Пейдж е известна като най-сексапилната голфърка в света. Младата жена, която е родена в Колорадо в семейството с хърватски корени, тренира лека атлетика в училище, но в крайна сметка се обръща към голфа.

Тя се състезава професионално за кратко - през 2015 и 2016 г. Печели само един турнир, в който участва. След това се насочва към социалните мрежи. Днес тя има над 3 млн. последователи и според сайта btvsport.bg печели повече пари в Инстаграм, отколкото Тайгър Уудс.

През 2018 г. Пейдж Спиранак сподели, че заради външността си и дрехите, които носи, е ставала жертва на тормоз.

„Всеки път, когато нося нещо, което, което е по-тясно или по-изрязано, или просто се чувствам секси, винаги някой ме критикува или ме наричат с епитети“, сподели тя.

Много хора смятат, че визията ѝ вредна за образа на жените в спорта, защото ги превръща в сексуални обекти, а не равни на мъжете спортисти. Пейдж не е съгласна с това.

„Знам, че това, което нося не е за всеки, но не виждам проблем. Мисля, че вече трябваше да сме стигнали до момент, в който жената да може да е скромна, ако иска или да ходи гола, ако реши. Не мисля, че това по какъвто и да е начин определя личността ни. Трябва да подкрепяме жените без значение какво са решили да носят.“

Тя често говори в своя подкаст за вербалната агресия, за насилието заради външния вид, както и за това, че голфът не е територия, запазена само за мъже.

„Когато не нося нищо или само малко парче плат, аз съм силна. Обичам тялото си“, каза още Пейдж пред всекидневника „USA TODAY“ през 2018 г. „Моето послание е, че жените могат да обичат телата си и да бъдат каквито решат.”

През 2018 г. Пейдж се омъжи за дългогодишния си приятел Стивън Тиноко, който е инструктор по голф, но през март тази година съобщи, че двамата вече не са семейство.