В кармичен план бенките имат своето значение, което всеки от нас трябва да знае. Ако са с цвят на мед, приятни и излъчващи чар, те носят на притежателя си много късмет през живота, дори и когато е роден на дата, която определя кармична разплата или кармично наказание. Той успява да преодолява трудностите с лекота.

Ако са червеникави, също носят късмет, но с изискването да е заслужен в настоящия живот. Едва след доказване на възможностите чрез труд и упоритост, късметът започва да помага.

Черните бенки - ако са малко, говорят за грижи в живота. Типични са за хората, които се вживяват в проблемите на околните.

Ако бенките са преобладаващи, гарантират сериозни трудности в живота. Причината за проблемите е в настоящия живот. Свързана с грешни крачки или с нежелание да се носи кармичният товар на избраната кармична разплата.

Често тъмните бенки започват да се променят и да изсветляват. Това става, когато човек осъзнае грешките си, прости и поиска прошка. Тогава те даряват късмет.

Светлите бенки, които потъмняват, са предупреждение, че човекът, при когото този процес е видим, се е отклонил от верния път и сам гради проблеми, които водят до грижи и не малко разочарования.

Променливи като форма и цвят и кървящи бенки са гаранция за някакво заболяване. Веднага е нужен лекарски съвет, за да избегнете сериозни последици.

Бенките с кръгла форма говорят за човек с лесен характер. С него се живее приятно и спокойно. Задоволява се с малко. Уважава желанията на околните. В миналите си прераждания е бил същият мек и добър човек.

Бенките, които имат четвъртита форма, са свързани с кармата и с преражданията, в които човекът е бил непочтен и лош, но отказва да се коригира и в следващите си прераждания. Могат да се променят с изграждане на добра карма.

Бенките с овална форма, без значение от техния цвят, са предупреждение, че притежателят им е без късмет. Орисан е през целия си живот да работи и да постига всичко с много труд.

Изпъкналите бенки носят късмет, но ако са разположени на челото, около гръбначния стълб или върху чакрите, трябва да бъдат отстранени от специалист, защото при разраняване възбуждат сериозни здравословни проблеми.

Ако имате две свързани или прилепнали една до друга бенки, очаквайте два брака или две сериозни и незабравими любовни връзки.

Ако две бенки са разположени от двете страни на тялото на едно и също ниво, човекът е изпълнен с противоречия и има труден характер.

Всички тълкувания на значението на бенките имат за цел да помогнат на нас, хората, да се променим. Бенките са най-лесните за наблюдаване съдбовни знаци. Ако разчитаме правилно техния език, ще се радваме на хармоничен и успешен живот.

И не забравяйте! Бенките могат да променят формата и цвета си с времето според собствените ни действия в настоящия живот. Така, без да търсим помощта на хора, които проникват в света на незримото, можем сами, с много търпение, да наблюдаваме каква карма си градим.

Тялото ни е книга, от която все още не сме успели да прочетем безброй страници.

Във всички материали говоря за бенки, а не за луничките, които всеки от нас получава на силна слънчева светлина или след изгаряне на плажа и които са в изобилие по гърба, гърдите и ръцете ни. Не бъркайте луничките с бенки.

Понякога бенки, подобни на лунички, но с по-тъмен цвят, се появяват, когато спим и на сутринта ни изненадват с присъствието си. Тяхната поява не е случайна, защото е гаранция, че в съня си сме странствали из Космоса.