В стремежа си да изглеждаме винаги неустоими и перфектни, не рядко се случва да излезем от границите и да постигнем точно обратния ефект. Вижте грешките, които ние, жените, правим най-често, когато решим да предприемем или не кардиналнални промени във външния си види, и по-точно на косите си.

Не подстригвате косата си повече от два месеца

Тази грешка е типична за дамите с дълги коси. Поради желанието си да бъдат винаги с дълга коса, те по-рядко отделят внимание на необходимосттаот „вземане на връхчетата”. Оформянето на косата е от изключително значение, както за дългите, така и за късите коси. Съветът на коафьорите е лекото подстригване на късите коси да се извършва през месец, а на дългите -  през два месеца. Липсата на леката подстрижка води до изтъняване на косъма, до неговото цъфтене, а от там до отпусната и безжизнена коса, до занемарен и състарен външен вид.

Неподходящ цвят

Не са рядко и случаите, когато жените започнат да залитат към определени цветове, защото са модерни. Една от най-често допусканите грешки, която добавя години на визията, е твърде русата коса. На първо място трябва да се знае, че цветът трябва да е съобразен с цвета на кожата на лицето, а не с модните тенденции. В противен случай може да се постигне ефекта на състаряване и изостряне на чертите на лицето.