Избрахме най-доброто от видяното на световния моден подиум, за да ви вдъхновим и представим най-актуалното за пролетния сезон.

Косата вързана на опашка. Мнозина я смятат за „бързо” решение за ежедневна прическа, но дизайнери като Holly Fulton, Giles и Мarissa Webb ни показват как да я преобразяваме, придавайки й визия и съвременен стил. Тази година тя се носи ниско вързана на тила.

Друг тренд, който си струва да изтъкнем е сплетената коса. Тя едва ли някога ще излезе от мода, за това си струва да обърнем внимание на Аganovich, Peter Som и Giorgio Armani и техните интересните реинтерпретации на класическата плитка.

Мокрият ефект се завръща, но преди да бъде стигматизиран е хубаво да се пробва – резултатът може да бъде неочаквано добър. Вдъхновете се от стиловите предложения на Alexander Wang, Proenza Schouler и Jean Paul Gaultier.

Сред пролетните предложения се натъкваме и на нео-кока. Удобен, той е и стилен. Dolce & Gabbana, Aigner и Тracy Reese ни подсказват, че той винаги е и ще бъде на мода, но през 2015 г. той се носи небрежно вързан с флорални или контрастиращи с цвета на косата аксесоари.

Спусната коса в стил “Boho” е една от основните тенденции през пролетта. Небрежно спуснатите коси са изключително лесни за коафиране и придават особен чар на цялостната визия. John Galliano, Rag & Bone и Jenny Packham са едни от многото привърженици на този толкова очарователен стил, излъчващ женственост и сексапил .

Сред аксесоарите се отличават лентите за коса, флоралните украшения, диадемите, както и шаловете, но в крайна сметка, цветът е аксесоарът на лято 2015 г.